Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
113 (2024) Trang: 463-468
Tạp chí: CHEMICAL ENGINEERING TRANSACTIONS
Liên kết: 10.3303/CET24113078

This study aimed to assess the accumulation of carotenoids, antioxidant capacity by ABTS method, and color indexes according to the harvest age of three hybrid pumpkin varieties commonly grown in Vietnam. The correlation between them was also evaluated. The results showed that the content of carotenoids (β-carotene, α-carotene, β-cryptoxanthin, zeaxanthin, and lycopene) and retinol activity equivalent (RAE) in the flesh of the hybrid pumpkin varieties reached the highest value during the harvest age from 70 to 75 d. The ABTS antioxidant capacity in the flesh of the F1 pumpkin variety (A1, long fruit) reached the highest value (186.0±10.6 mmol TEAC/100 g at the harvest age of 65 d) compared to the F1 pea pumpkin variety (A2) (174.4±12.0 mmol TEAC/100 g at the harvest age of 70 d) and the F1 hybrid pumpkin variety (A3, round fruit) (156.9±11.1 mmol TEAC/100 g at the harvest age of 75 d). The accumulation of carotenoids positively correlated with the increase of the a* color index but negatively correlated with the L* and b* color indexes. These findings provide information on the accumulation of the carotenoids, the changing trend of the ABTS antioxidant capacity and the color indexes in the flesh of the hybrid pumpkin varieties according to the harvest age (60 - 80 d).

Các bài báo khác
Vol. 54, No. 8 (2018) Trang: 124-130
Tải về
Tập 54, Số CĐ Nông nghiệp (2018) Trang: 211-218
Tải về
Số 19b (2011) Trang: 62-69
Tải về
Số 32 (2014) Trang: 69-75
Tải về
Số 15a (2010) Trang: 83-91
Tải về
Số Nông nghiệp 2016 (2016) Trang: 98-104
Tải về
Số chuyên đề (2020) Trang: 31-37
Tạp chí: Tạp chí Khoa học Công nghệ Nông nghiệp VN
19 (2020) Trang: 64-72
Tạp chí: The Journal of Agriculture and Development (Nong Lam University – Ho Chi Minh city)
17 (2019) Trang: 126-132
Tạp chí: Nông nghiệp và Phát triển nông thôn
Volume 74 Number 3 (2019) Trang: 49-58
Tạp chí: Vietnam Journal of Science and Technology
(2015) Trang: 45-45
Tạp chí: Food Technology: “Towards a more efficient use of natural resources”
1 (2013) Trang: 319
Tạp chí: FOOD SAFETY & FOOD QUALITY IN SOUTHEAST ASIA CHALLENGES FOR THE NEXT DECADE
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...