Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
(2017) Trang: 195-201
Tạp chí: 15th Asean Conference on Food science and technology
Liên kết:

The present study investigated the effect of packaging conditions on quality of fresh catfish (Pangasius hypophthalmus) fillets. The catfish fillets were packaged in Polyethylene (PE), Polypropylene (PP), Polyamide (PA) [in air (PA_0%) and vacuum of 60% (PA_60%), and 80% (PA_80%)] conditions. All samples were stored at 8oC. Quality parameters monitored were pH, sensory attributes, total volatile basic nitrogen (TVB–N), and total viable mesophilic bacterial counts (TMC). In overall, the storage conditions using PA packages brought about the best shelf life extension, particularly PA packaging at 60% vacuum pressure kept the quality changes to acceptable level in the first 7 days at 8oC. The spoilage occurred between after 2 days (with PE packaging) and after 4 days (with PP, PA_0% and PA_80% packaging) of storage. More importantly, a positive correlation was noted between TMC and TVB-N (r = 0.929), suggesting that TVB-N can be used as a potential indicator for the total microbial counts on fresh Pangasius hypophthalmus fillets stored under refrigeration. The study provides a basis for further development of storage conditions to extend the shelf-life of Pangasius hypophthamuls fillets.

Các bài báo khác
Vol. 54, No. 8 (2018) Trang: 124-130
Tải về
Tập 54, Số CĐ Nông nghiệp (2018) Trang: 211-218
Tải về
Số 19b (2011) Trang: 62-69
Tải về
Số 32 (2014) Trang: 69-75
Tải về
Số 15a (2010) Trang: 83-91
Tải về
Số Nông nghiệp 2016 (2016) Trang: 98-104
Tải về
Số chuyên đề (2020) Trang: 31-37
Tạp chí: Tạp chí Khoa học Công nghệ Nông nghiệp VN
19 (2020) Trang: 64-72
Tạp chí: The Journal of Agriculture and Development (Nong Lam University – Ho Chi Minh city)
17 (2019) Trang: 126-132
Tạp chí: Nông nghiệp và Phát triển nông thôn
Volume 74 Number 3 (2019) Trang: 49-58
Tạp chí: Vietnam Journal of Science and Technology
(2015) Trang: 45-45
Tạp chí: Food Technology: “Towards a more efficient use of natural resources”
1 (2013) Trang: 319
Tạp chí: FOOD SAFETY & FOOD QUALITY IN SOUTHEAST ASIA CHALLENGES FOR THE NEXT DECADE
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...