Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
08 (2020) Trang: 25-40
Tạp chí: Current Research in Nutrition and Food Science

Performance of food safety management system (FSMS) by Self diagnostic instrument (DI) and Microbial assessment scheme (MAS) are still new approaches in Vietnamese Pangasiusprocessing industries. Performance variability of food safety management systems (FSMS) in practice during processing steps makes microbial quality and safety of Pangasiusproducts very challenging. Therefore, 117 samples of fish, water and environment were collected throughout processing to assess the effective operation of the FSMS in practice. The dynamics and variations in the microbial quality and safety were observed. The microbial count of the final products ranged 6.8-7.7 log CFU/g of total mesophilic count, was observed on processed fish; 15/36 Listeria monocytogenesand 1/36 Salmonella spp. with a similar trend in food contact surfaces, hands of operators and water. More attention should be focused on this company because the current FSMS is not performing effectively by means of SelfDiagnostic Instrument (DI) and Microbial Assessment Scheme (MAS) tools. These assessment tools are necessary to implement routinely to validate the FSMS in place

Các bài báo khác
Vol. 54, No. 8 (2018) Trang: 124-130
Tải về
Tập 54, Số CĐ Nông nghiệp (2018) Trang: 211-218
Tải về
Số 19b (2011) Trang: 62-69
Tải về
Số 32 (2014) Trang: 69-75
Tải về
Số 15a (2010) Trang: 83-91
Tải về
Số Nông nghiệp 2016 (2016) Trang: 98-104
Tải về
Số chuyên đề (2020) Trang: 31-37
Tạp chí: Tạp chí Khoa học Công nghệ Nông nghiệp VN
19 (2020) Trang: 64-72
Tạp chí: The Journal of Agriculture and Development (Nong Lam University – Ho Chi Minh city)
17 (2019) Trang: 126-132
Tạp chí: Nông nghiệp và Phát triển nông thôn
Volume 74 Number 3 (2019) Trang: 49-58
Tạp chí: Vietnam Journal of Science and Technology
(2015) Trang: 45-45
Tạp chí: Food Technology: “Towards a more efficient use of natural resources”
1 (2013) Trang: 319
Tạp chí: FOOD SAFETY & FOOD QUALITY IN SOUTHEAST ASIA CHALLENGES FOR THE NEXT DECADE
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...