Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
Vol. 16, No. 2 (2024) Trang: 25-31

This study aimed to evaluate the effectiveness of different conditions (i.e., different salt concentrations from 3.5 to 4.5%, and initial Lactobacillus plantarum populations from 104 to 106 CFU/mL) on the quality of fermentative grey oyster mushrooms at 15oC during 25 days. The quality parameters i.e., total color difference, texture, total soluble solid, pH, lactic acid bacteria counts, total polyphenol content (TPC) and the free radical scavenging activity were measured during the fermentation. The results illustrated that the fermentation of grey oyster mushrooms would be in NaCl (3.5%) and initial Lactobacillus plantarum (104 CFU/mL). The obtained data showed that although no significant difference was observed among different salt concentrations and inoculum starter culture on the quality of fermented mushrooms, the fermentation conditions enhanced the rising of TPC resulting in an increase in antioxidant activities of fermented oyster mushrooms. This study reveals that fermented grey oyster mushrooms can be used as a source of healthy plant-based foods by vegetarians to improve their nutrition diet.

Các bài báo khác
Vol. 54, No. 8 (2018) Trang: 124-130
Tải về
Tập 54, Số CĐ Nông nghiệp (2018) Trang: 211-218
Tải về
Số 19b (2011) Trang: 62-69
Tải về
Số 32 (2014) Trang: 69-75
Tải về
Số 15a (2010) Trang: 83-91
Tải về
Số Nông nghiệp 2016 (2016) Trang: 98-104
Tải về
Số chuyên đề (2020) Trang: 31-37
Tạp chí: Tạp chí Khoa học Công nghệ Nông nghiệp VN
19 (2020) Trang: 64-72
Tạp chí: The Journal of Agriculture and Development (Nong Lam University – Ho Chi Minh city)
17 (2019) Trang: 126-132
Tạp chí: Nông nghiệp và Phát triển nông thôn
Volume 74 Number 3 (2019) Trang: 49-58
Tạp chí: Vietnam Journal of Science and Technology
(2015) Trang: 45-45
Tạp chí: Food Technology: “Towards a more efficient use of natural resources”
1 (2013) Trang: 319
Tạp chí: FOOD SAFETY & FOOD QUALITY IN SOUTHEAST ASIA CHALLENGES FOR THE NEXT DECADE
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...