Consumer demands and behavior have drastically changed since the COVID-19 outbreak started. Instead of expanding and focusing more on spending that can be done at home, consumers are decreasing their use of outside purchasing activities such as supermarkets, stores, or traditional marketplaces, internet food purchases have significantly increased. This paper aims to describe the status quo of online food purchase in Can Tho City, Vietnam. Primary data collected from online surveying 200 customers in Can Tho City was used in this study. Descriptive statistics was used in this research to analyse data. The results show that majority of respondents prefer to buy food online over offline. Specifically, the foods with the highest number of choices when buying online are vegetables. People with marital status belonging to the group of married and have children tend to buy more food online than others. Young people tend to buy food online more than older people. Three main reasons for customers to purchase food online are food quality, relative cheap price and convenience
Dương Quế Nhu, Nguyễn Tri Nam Khang, Lương Quỳnh Như, 2013. TÁC ĐỘNG CỦA HÌNH ẢNH ĐIỂM ĐẾN VIỆT NAM ĐẾN DỰ ĐỊNH QUAY TRỞ LẠI CỦA DU KHÁCH QUỐC TẾ. Tạp chí Khoa học Trường Đại học Cần Thơ. 27: 1-10
Dương Quế Nhu, Nguyễn Tri Nam Khang, Nguyễn Thị Thảo Ly, 2014. NÉT ĐỘC ĐÁO CỦA ẨM THỰC VIỆT NAM QUA ĐÁNH GIÁ CỦA DU KHÁCH QUỐC TẾ. Tạp chí Khoa học Trường Đại học Cần Thơ. 30: 51-59
Dương Quế Nhu, Nguyễn Tri Nam Khang, Nguyễn Châu Thiên Thảo, 2014. ĐÁNH GIÁ MỐI QUAN HỆ GIỮA MỨC ĐỘ HÀI LÒNG VÀ DỰ ĐỊNH HÀNH VI CỦA DU KHÁCH QUỐC TẾ KHI ĐẾN CẦN THƠ. Tạp chí Khoa học Trường Đại học Cần Thơ. 32: 76-84
Tạp chí khoa học Trường Đại học Cần Thơ
Lầu 4, Nhà Điều Hành, Khu II, đường 3/2, P. Xuân Khánh, Q. Ninh Kiều, TP. Cần Thơ
Điện thoại: (0292) 3 872 157; Email: tapchidhct@ctu.edu.vn
Chương trình chạy tốt nhất trên trình duyệt IE 9+ & FF 16+, độ phân giải màn hình 1024x768 trở lên