Food plays an increasingly important role in tourism. From being merely a “supporting” experience, food has become an important component in tourists experience in a certain destination (Kivela & Crotts, 2006). Food tourism has become a major way for tourists to experience the local culture of a destination (Fields, 2002; Kivela & Crotts, 2006; Lee & Crompton, 1992; Ondimu, 2002). Vietnam is one of the countries with a rich, unique and diverse culinary culture. Therefore, in recent years, food has become one of the factors exploited and used in promotional activities to attract tourists to Vietnam. This article aims to analyze the potential for Vietnam to become as a food tourism destination. 500 international tourists to Vietnam has been surveyed by a structured quesionnaire. It is found that Vietnam has a high potential for becoming a food tourism destination. International tourists, althought stating that their main purpose is not food related, have spent about 40% of their trip time and budget on food. In addition, visitors also highly appreciate the potential for the development of food tourism in Vietnam.
Dương Quế Nhu, Nguyễn Tri Nam Khang, Lương Quỳnh Như, 2013. TÁC ĐỘNG CỦA HÌNH ẢNH ĐIỂM ĐẾN VIỆT NAM ĐẾN DỰ ĐỊNH QUAY TRỞ LẠI CỦA DU KHÁCH QUỐC TẾ. Tạp chí Khoa học Trường Đại học Cần Thơ. 27: 1-10
Dương Quế Nhu, Nguyễn Tri Nam Khang, Nguyễn Thị Thảo Ly, 2014. NÉT ĐỘC ĐÁO CỦA ẨM THỰC VIỆT NAM QUA ĐÁNH GIÁ CỦA DU KHÁCH QUỐC TẾ. Tạp chí Khoa học Trường Đại học Cần Thơ. 30: 51-59
Dương Quế Nhu, Nguyễn Tri Nam Khang, Nguyễn Châu Thiên Thảo, 2014. ĐÁNH GIÁ MỐI QUAN HỆ GIỮA MỨC ĐỘ HÀI LÒNG VÀ DỰ ĐỊNH HÀNH VI CỦA DU KHÁCH QUỐC TẾ KHI ĐẾN CẦN THƠ. Tạp chí Khoa học Trường Đại học Cần Thơ. 32: 76-84
Tạp chí khoa học Trường Đại học Cần Thơ
Lầu 4, Nhà Điều Hành, Khu II, đường 3/2, P. Xuân Khánh, Q. Ninh Kiều, TP. Cần Thơ
Điện thoại: (0292) 3 872 157; Email: tapchidhct@ctu.edu.vn
Chương trình chạy tốt nhất trên trình duyệt IE 9+ & FF 16+, độ phân giải màn hình 1024x768 trở lên