A study was carried out aiming to evaluate the utilization capacity of shrimp soluble hydrolyte extracts of Hoa Lan ducks. It was a complete randomized design with 5 treatments corresponding to 5 diets and 3 replications. Ten ducks balancing in sex were used in one experimental unit. The treatment 0 (basic diet, 0%). Treatment 1, 2, 3 and 4 were mixed basic and shrimp soluble hydrolysate with 1%, 2%, 3% and 4%, respectively (DM). The treatments were: SH0, SH1, SH2, SH3 and SH4, respectively. The results shown that daily weight gain (DWG) was lower for the ducks without supplementing shrimp hydrolyte (SH0 treatment) than those mix shrimp hydrolyte (drinking water) and the significantly higher result found in the SH2, SH3 and SH4 treaments (P respectively). It was concluded that the treatments supplemented with hydrolyzed shrimp juice at 3% and 4% gave higher results in terms of weight gain and low feed conversion ratio.
Trích dẫn: Phạm Tấn Nhã, 2018. Ảnh hưởng của thời gian trữ trứng lên tỉ lệ ấp nở của vịt Xiêm Pháp dòng R31. Tạp chí Khoa học Trường Đại học Cần Thơ. 54(9B): 1-5.
Trích dẫn: Phạm Tấn Nhã, 2018. Ảnh hưởng của vị trí trong chuồng nuôi đến tăng trưởng của gà lương phượng. Tạp chí Khoa học Trường Đại học Cần Thơ. 54(7B): 1-5.
Trích dẫn: Phạm Tấn Nhã, 2019. Ảnh hưởng của việc bổ sung dịch tôm thủy phân và dịch mực thủy phân đến tăng trưởng của gà Nòi lai giai đoạn 5 – 12 tuần tuổi. Tạp chí Khoa học Trường Đại học Cần Thơ. 55(1B): 1-6.
Tạp chí khoa học Trường Đại học Cần Thơ
Lầu 4, Nhà Điều Hành, Khu II, đường 3/2, P. Xuân Khánh, Q. Ninh Kiều, TP. Cần Thơ
Điện thoại: (0292) 3 872 157; Email: tapchidhct@ctu.edu.vn
Chương trình chạy tốt nhất trên trình duyệt IE 9+ & FF 16+, độ phân giải màn hình 1024x768 trở lên