Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí trong nước 2017
Số tạp chí 4E23(55)(2017) Trang: 278-283
Tạp chí: Tạp chí Hóa Học
Liên kết:

The effect of germination process on β–glucosidase activities, isoflavone contents as well as antioxidant capacities soybean seeds was investigated. Soaked soybean seeds were germinated at 25◦C in dark condition for 72 hours. Samples were collected every 12 hours during germination for analysis the β–glucosidase activities, which was monitored with a synthetic substrate p–nitrophenyl–β–D–glucopiranoside (p–NPG). The freeze-dried samples were prepared for determination of isoflavone contents by high performance liquid chromatography (HPLC) and antioxidant capacities were assayed by 1,1–diphenyl–2–picrylhydrazyl (DPPH) radical–scavenging activity in term of IC50 value. β–glucosidase activity increased 1.8 fold in soaked soybean seeds and reached to the maximum value (3.2 fold) in soybeans germinated for 48 hours. The increase in β–glucosidase activity led to the transformation in isoflavone forms, namely the hydrolysis of glycosides into aglycones catalysed by β–glucosidase during germination process. Total glycosides (daidzin, glycitin and genistin) content in soybean seeds was unchanged after soaking. During germination, total glycosides in seeds increased and reached the maximum value after 36 hours (1.2 fold), further germination (60 hours) this content significantly reduced (p < 0.05). Total aglycones (daidzein, glycitein and genistein) content increased 1.2 fold in soaked soybeans and about 1.7 fold in soybeans germinated from 48 to 72 hours. The total isoflavones content in soybean seeds was highest in seeds germinated from 48 to 60 hours and decreased when germinated for 72 hours. Antioxidant activity of soybeans was highest when germination time was 60 hours. In addition, there was a high correlation between antioxidant activities (IC50 values) and total aglycones contents (R2 = 0.91) in soybean seed during germination.

Các bài báo khác
Số tạp chí 73(2017) Trang: 35-38
Tạp chí: Tạp chí Giáo dục và Xã hội
Số tạp chí 14(2017) Trang: 32-46
Tạp chí: Tạp chí Khoa học trường ĐHSP TP Hồ Chí Minh
Số tạp chí 2(2017) Trang: 1-15
Tạp chí: Tạp chí Khoa học Quản lý & Kinh tế, Trường Đại học Kinh tế, Đại học Huế
Số tạp chí 225(2017) Trang: 62-66
Tác giả: Phạm Tấn Nhã
Tạp chí: Khoa học kỹ thuật chăn nuôi
Số tạp chí 4(2017) Trang: 537-544
Tạp chí: Khoa học nông nghiệp Việt Nam
Số tạp chí 25(2017) Trang: 61-63
Tạp chí: Kinh tế và Dự báo
Số tạp chí Số 4(2017) Trang: 46-58
Tạp chí: Tạp chí khoa học kỹ thuật Thú y chuyên đề thú nhỏ
Số tạp chí 9-2017(2017) Trang: 36-42
Tác giả: Trịnh Chí Thâm
Tạp chí: Dạy và Học Ngày nay
Số tạp chí 238(2017) Trang: 2-11
Tác giả: Phan Anh Tú
Tạp chí: Kinh tế và Phát triển


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...