Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
53 (2023) Trang:
Tạp chí: Ciência Rural

This study investigated the effects of tea leaf (Camellia sinensis) extract on the quality of striped catfish (Pangasianodon hypophthalmus) fillets during 18-months of frozen storage (-20 ± 2 °C). Fillet samples were submitted to the treatments Control (cold tap water), CS 7.63 (C. sinensis extract solution 7.63 μg / mL) and CS 625 (C. sinensis extract 625 μg / mL) and stored for 18 months, with collections performed at 0, 1, 3, 6, 9, 12 and 18 months. Total viable count, physicochemical parameters (water holding capacity, total volatile basic nitrogen, peroxide value, thiobarbituric acid reactive substances, moisture and pH), sensory properties and color measurement were evaluated. Results showed that fillets treated with C.a sinensis extracts slightly reduced lipid oxidation, inhibited bacterial growth and improved sensory properties compared to untreated samples, without causing significant changes in the other quality indicators. The findings indicated that the green tea leaf extract immersion treatments, contributed to the improved quality preservation of striped catfish fillets during frozen storage. 

Các bài báo khác
Số 04 (2016) Trang: 105-113
Tải về
Tập 54, Số 3 (2018) Trang: 147-155
Tải về
Số Thủy sản 2014 (2014) Trang: 15-21
Tải về
Tập 54, Số CĐ Thủy sản (2018) Trang: 212-217
Tải về
Tập 56, Số CĐ Thủy sản (2020) Trang: 222-230
Tải về
Tập 56, Số CĐ Thủy sản (2020) Trang: 250-260
Tải về
Tập 56, Số CĐ Thủy sản (2020) Trang: 255-265
Tải về
Tập 56, Số CĐ Thủy sản (2020) Trang: 261-272
Tải về
Số 51 (2017) Trang: 80-87
Tải về
Volume 9, Issue 8 (2019) Trang: 812-815
Tạp chí: International Journal of Scientific and Research Publications
(2015) Trang:
Tạp chí: International Symposium-Aquatic product processing, Can Tho University, 7-9 Dec 2015
134 (2012) Trang: 1399
Tác giả: Trần Minh Phú
Tạp chí: Food Che
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...