Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
15 (2022) Trang: 350-364
Tạp chí: AACL Bioflux

The present research evaluated the effects of Camellia sinensis and Euphorbia hirta on the quality of cobia (Rachycentron canadum) fillets over a period of 15 days storage at 4oC. The study included three treatments: soaking cobia fillets in cold tap water as a control treatment, in 0.06% of C. sinensis extract solution and in 0.06% of E. hirta extract solution. The samples were stored for 15 days and sampling was done at 1, 5, 10 and 15 days. Evaluated parameters included total viable count, physicochemical parameters (water holding capacity, total volatile basic nitrogen, peroxide value, thiobarbituric acid reactive substances, moisture, and pH), sensory properties and color measurement. Results showed that cobia fillets treated with C. sinensis and E. hirta extracts showed reduced lipid oxidation, inhibited bacteria growth, and enhanced sensory properties compared to untreated samples. In addition, treatment of two extracts did not affect the pH, moisture, water holding capacity, total volatile basic nitrogen, and color of fillets during ice storage. Based on the total viable count, shelf-life of cobia fillets untreated or treated with two extracts can be prolonged up to 10 days.

Các bài báo khác
Số 04 (2016) Trang: 105-113
Tải về
Tập 54, Số 3 (2018) Trang: 147-155
Tải về
Số Thủy sản 2014 (2014) Trang: 15-21
Tải về
Tập 54, Số CĐ Thủy sản (2018) Trang: 212-217
Tải về
Tập 56, Số CĐ Thủy sản (2020) Trang: 222-230
Tải về
Tập 56, Số CĐ Thủy sản (2020) Trang: 250-260
Tải về
Tập 56, Số CĐ Thủy sản (2020) Trang: 255-265
Tải về
Tập 56, Số CĐ Thủy sản (2020) Trang: 261-272
Tải về
Số 51 (2017) Trang: 80-87
Tải về
Volume 9, Issue 8 (2019) Trang: 812-815
Tạp chí: International Journal of Scientific and Research Publications
(2015) Trang:
Tạp chí: International Symposium-Aquatic product processing, Can Tho University, 7-9 Dec 2015
134 (2012) Trang: 1399
Tác giả: Trần Minh Phú
Tạp chí: Food Che
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...