Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
26 (2022) Trang: 549-566
Tạp chí: Egyptian Journal of Aquatic Biology & Fisheries

The current research was conducted to investigate the effect of chamber bitter (Phyllanthus amarus) extract on the quality of snakehead (Channa striata) fillets during iced storage. The study included three treatments, viz. soaking snakehead fillets in cold water; in P. amarus extract solutions with concentrations of 7.71 μg/mL and 156 μg/mL for 30 minutes at 4°C. The samples were stored for 12 days and sampling was done in 1, 4, 8, and 12 days. Evaluated parameters included temperature, total viable counts, sensory property, pH, moisture, water holding capacity, texture, total volatile base nitrogen, peroxide value, thiobarbituric acid reactive substances and colour measurement. Results showed that treating snakehead fillet with P. amarus extract enhanced the sensory values compared to that of the untreated sample during ice storage. In addition, P. amarus extract was effective at delaying lipid oxidation. Based on the sensory properties and total viable count, snakehead fillets treated with chamber bitter can be used up to 8 days whilst less than 8 days for control treatment. 

Các bài báo khác
Số 04 (2016) Trang: 105-113
Tải về
Tập 54, Số 3 (2018) Trang: 147-155
Tải về
Số Thủy sản 2014 (2014) Trang: 15-21
Tải về
Tập 54, Số CĐ Thủy sản (2018) Trang: 212-217
Tải về
Tập 56, Số CĐ Thủy sản (2020) Trang: 222-230
Tải về
Tập 56, Số CĐ Thủy sản (2020) Trang: 250-260
Tải về
Tập 56, Số CĐ Thủy sản (2020) Trang: 255-265
Tải về
Tập 56, Số CĐ Thủy sản (2020) Trang: 261-272
Tải về
Số 51 (2017) Trang: 80-87
Tải về
Volume 9, Issue 8 (2019) Trang: 812-815
Tạp chí: International Journal of Scientific and Research Publications
(2015) Trang:
Tạp chí: International Symposium-Aquatic product processing, Can Tho University, 7-9 Dec 2015
134 (2012) Trang: 1399
Tác giả: Trần Minh Phú
Tạp chí: Food Che
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...