This work describes the isolation and characterization of four compounds from the sterm and fruits of Moringa oleifera Lam., including stigmast-5-ene-3b-7 α-diols (1), (2S,3S,4R)-2-{[2′R)-2-hydroxyhexadecanoyl]amino}dodecan-1,3,4-triols (2), 4-(O-α-L-rhamnoxyloxy)benzyl nitrile (3), and indole-3-carboxylic acid (4). Their structures were elucidated base on the analysis of various spectral data (MS, NMR including 1D- and 2D- experiments). It was the first report of these compounds 1-2 and 4 from the species Moringa oleifera Lam.
Tạp chí khoa học Trường Đại học Cần Thơ
Lầu 4, Nhà Điều Hành, Khu II, đường 3/2, P. Xuân Khánh, Q. Ninh Kiều, TP. Cần Thơ
Điện thoại: (0292) 3 872 157; Email: tapchidhct@ctu.edu.vn
Chương trình chạy tốt nhất trên trình duyệt IE 9+ & FF 16+, độ phân giải màn hình 1024x768 trở lên