Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2022
Số tạp chí 2022(2022) Trang: 3996787
Tạp chí: Journal of Food Quality

The study aimed to evaluate the influence of various parameters of the blanching and drying condition of small shrimp (Acetes) on some product quality parameters. Some criteria were assessed, such as salt content, astaxanthin content (ATC), and color of small shrimp. The results showed that the blanching time significantly affected the salt content. When increasing the blanching time, the salt content was found to increase from 17.35 ± 2.48 mg/g DW to 39.51 ± 0.45 mg/g DW. The astaxanthin content achieved the highest value (0.026 ± 0.001 mg/g DW) in a 2% salt solution. The study showed that the blanching and drying processes significantly affected the salt content, astaxanthin, and color of the small shrimp, and the optimized temperatures for blanching and drying were 70°C and 60°C, respectively.

Các bài báo khác
Số tạp chí 9(2022) Trang: 313-324
Tạp chí: Journal of Asian Finance, Economics and Business
Số tạp chí 1(2022) Trang: 88-95
Tạp chí: 2022 International Conference on Control, Robotics and Informatics (ICCRI)
Số tạp chí 1(2022) Trang: 1-19
Tạp chí: International Journal of Computational Intelligence and Applications
Số tạp chí 2(2022) Trang: 779696-779713
Tạp chí: Frontiers in Space Technologies
Số tạp chí 132(2022) Trang: 53-59
Tạp chí: Journal of Animal Science and Technology
Số tạp chí 34(2022) Trang: 1-5
Tạp chí: Livestock for Rural Development
Số tạp chí 2(2022) Trang: 168–185
Tạp chí: International Journal of TESOL & Education
Số tạp chí 3(2022) Trang:
Tạp chí: FOSTER: Journal of English Language Teaching
Số tạp chí 3(2022) Trang: 34-40
Tạp chí: IAR Journal of Humanities and Social Science


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...