Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
27 (2022) Trang: APST-27-06-06
Tạp chí: Asia-Pacific Journal of Science and Technology

The biological activity and optimum conditions for threeleaf cayratia (Cayratia trifolia L.) wine fermentation using Saccharomyces cerevisiae HG1.3 were studied. The tests on the effect of fermentation conditions, including initial total sugar content (20, 22, 24 °Brix), pH (4.0, 4.5, 5.0), inoculum concentration (103, 105, 107 cells/mL), and temperature (30, 35, 37, 39, 41 °C) indicated that the ethanol contents of threeleaf cayratia wine were 5.19–12.82% (v/v). The results showed that appropriate fermentation conditions were 35 °C, 20 °Brix, 105 cells/mL yeast cells, and 6 days. The ethanol content of the final product was 11.68% (v/v) and the methanol, SO2, hydrocyanic acid, and aldehyde concentrations were acceptable according to Vietnam National Standard 7045:2002. The total polyphenol content and antioxidant activity of threeleaf cayratia juice (0.66 mg gallic acid equivalents (GAE)/mL and 54.7%, respectively) and wine (0.60 mg GAE/mL and 57.4%, respectively) were not significantly different.

Các bài báo khác
Tập 54, Số 4 (2018) Trang: 64-71
Tải về
Chuyên đề Chất lượng và An toàn thực phẩm vì Sức khỏe cộng đồng (2023) Trang: 24-32
Tạp chí: Tạp chí Nông nghiệp và Phát triển Nông thôn
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...