Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
52 (2022) Trang:
Tạp chí: Ciencia Rural

The effect of methods to remove protein content on the properties of glucosamine hydrochloride from the shells of white leg shrimp (Litopenaeus vannamei) and black tiger shrimp (Penaeus monodon) was investigated. Chitin from shrimp shells was obtained by demineralization in 6% HCl for 12h, deproteinization by two different methods (first group soaked in 8% NaOH for 36h and second group treated in Alcalase enzyme at the concentration of 0.2% for 36h). Two group samples were converted to glucosamine hydrochloride by soaking in 36.76% HCl solution for 5h at 85 °C. The results of fourier transform infrared spectroscopy (FTIR), solubility and recovery yield analysis showed that deproteinization methods did not significantly affect the properties of glucosamine hydrochloride. However, glucosamine hydrochloride from white leg shrimp shells contained higher recovery yield and solubility than black tiger shrimp shells.

Các bài báo khác
Tập 55, Số 4 (2019) Trang: 105-112
Tải về
Tập 56, Số 4 (2020) Trang: 119-127
Tải về
Tập 54, Số CĐ Thủy sản (2018) Trang: 202-211
Tải về
Tập 54, Số CĐ Thủy sản (2018) Trang: 227-233
Tải về
Tập 56, Số CĐ Thủy sản (2020) Trang: 231-239
Tải về
Tập 56, Số CĐ Thủy sản (2020) Trang: 248-254
Tải về
Số 01 (2015) Trang: 39-46
Tải về
Số 51 (2017) Trang: 72-79
Tải về
Số 17a (2011) Trang: 77-85
Tải về
Tập 54, Số 9 (2018) Trang: 97-109
Tải về
80 (2015) Trang: 734-741
Tạp chí: Journal of Food Science
1 (2012) Trang: 1
Tạp chí: none
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...