Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
43 (2023) Trang:
Tạp chí: Food Science and technology

In this study, the lipid properties of tra catfish flesh meat (Pangasianodon hypophthalmus) during refrigerator storage as well as the properties of oil extracted from tra catfish flesh meat were investigated. The quality of the samples was maintained, with lipid content and peroxide value falling within the acceptable range after 15 days of storage. The yield of oil extracted using isopropanol:hexane at a ratio of 2:3 was higher (56.2%) than that extracted using ethanol:hexane at a different ratio. Isopropanol:hexane (2:3) also showed the highest L* (lightness/brightness) value (33.35) and the lowest b* (yellowness/ blueness) value (7.35). The polyunsaturated fatty acid levels as well as the omega 3 and 6 fatty acid levels of oil were highest in this solvent at a ratio of 2:3. Thus, tra catfish flesh meat could be used as a material for lipid extraction

Các bài báo khác
Tập 55, Số 4 (2019) Trang: 105-112
Tải về
Tập 56, Số 4 (2020) Trang: 119-127
Tải về
Tập 54, Số CĐ Thủy sản (2018) Trang: 202-211
Tải về
Tập 54, Số CĐ Thủy sản (2018) Trang: 227-233
Tải về
Tập 56, Số CĐ Thủy sản (2020) Trang: 231-239
Tải về
Tập 56, Số CĐ Thủy sản (2020) Trang: 248-254
Tải về
Số 01 (2015) Trang: 39-46
Tải về
Số 51 (2017) Trang: 72-79
Tải về
Số 17a (2011) Trang: 77-85
Tải về
Tập 54, Số 9 (2018) Trang: 97-109
Tải về
80 (2015) Trang: 734-741
Tạp chí: Journal of Food Science
1 (2012) Trang: 1
Tạp chí: none
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...