Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
142 (2019) Trang:
Tạp chí: Chemical Engineering & Processing: Process Intensification

Pectin and essential oils (EOs) were simultanuously extracted from pomelo peels by adding citric acid into water used for hydrodistillation of pomelo peels. The effect of citric acid concentrations (0–0.55%) on the chemical composition and yield of EOs and pectin yield were investigated. EO yields and the chemical compostion were not significantly affected by citric acid. EO yields were about 1% fresh weight or 4.6% dry weight at all tested concentrations of citric acid. Total monoterpene hydrocarbon content of essential oils in all treatments was not significantly different and within narrow range of 93–94.71%, in which limonene, a main component of pomelo EOs, fluctuated around 89%. However, pomelo pectin yield increased with citric acid concentration. It varied from 11 to 24% as citric acid concentration rose from 0 to 0.55% (equivalent to pH from 7.3 to 2.1). In short, hydrodistillation using citric acid solution is a feasible processing method that combines two different extraction processes into one.

Các bài báo khác
Số 49 (2017) Trang: 104-109
Tải về
Số 07 (2007) Trang: 163-166
Tải về
Số 02 (2004) Trang: 7-10
Tải về
4 (2017) Trang: 89-97
Tạp chí: Phân tích Hóa, Lý và Sinh học
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...