Two experiments were carried out to determine optimal metabolizable energy (ME) level for Guinea fowl from 5 to 14 weeks of age. The first experiment was conducted on 150 birds at 5 weeks of age (experimental period from 5 to 8 weeks of age) and the second one was conducted on 150 birds at 9 weeks of age (experimental period from 9 to 14 weeks of age). Birds in each treatment were selected in the the same breed, sex, initial weight and take care conditions. Diet nutrient density of amino acids and others met NRC (1994) recommennded and similar to treatments. Feed was fed ad libitium in pellet by long trough. Drinking water provided by semi automatic nipple drinker. Both experiments were completely designed at random with five treatments and three replications. The treatments in the first experiment were ME levels of 2800, 2900, 3000, 3100 and 3200 kcal/kg dry matter (DM), respectively, and in the second experiment were ME levels of 2900, 3000, 3100, 3200 and 3.300 kcal/kg DM, respectively. The results showed that the dietary ME levels of 3100 and 3200 kcal/kgDM were optimal for guinea fowl from 5 to 8 weeks of age and from 9 to 14 weeks of age, respectively in weight gain, feed conversion ratio and carcass quality.
Trích dẫn: Nguyễn Thị Kim Đông, 2016. Nghiên cứu sự thay thế protein của khô dầu dừa trong khẩu phần đến tăng trọng và năng suất thịt của gà Sao. Tạp chí Khoa học Trường Đại học Cần Thơ. Số chuyên đề: Nông nghiệp (Tập 2): 106-112.
Trích dẫn: Nguyễn Thị Kim Đông và Nguyễn Văn Thu, 2016. Ảnh hưởng của sự bổ sung phụ phẩm khoai lang kết hợp khô dầu dừa lên tăng trọng, chất lượng thân thịt và tỷ lệ tiêu hóa dưỡng chất của thỏ lai. Tạp chí Khoa học Trường Đại học Cần Thơ. Số chuyên đề: Nông nghiệp (Tập 2): 113-119.
Nguyễn Thị Kim Đông, 2009. ẢNH HƯỞNG CỦA ĐỊA CÚC (WEDELIA TRILOBATA) THAY THẾ CỎ LÔNG TÂY (BRACHIARIA MUTICA) TRONG KHẨU PHẦN LÊN TĂNG TRƯỞNG, TIÊU HÓA DƯỠNG CHẤT VÀ HIỆU QUẢ KINH TẾ CỦA THỎ LAI. Tạp chí Khoa học Trường Đại học Cần Thơ. 11b: 115-122
Nguyễn Thị Kim Đông, 2008. SỰ TÍCH LŨY NITƠ VÀ TỶ LỆ TIÊU HÓA ACID AMIN TRÊN VỊT SIÊU THỊT NUÔI BẰNG PHỤ PHẨM TÔM Ủ CHUA. Tạp chí Khoa học Trường Đại học Cần Thơ. 09: 161-169
Dong, N.T.K. and Thu, N.V., 2016. A response of nutrient intake, digestibility and growth rate of rabbits (Oryctolaguc cuniculus) fed water spinach or sweet potato vines with or without fiber supplement. Can Tho University Journal of Science. Vol 3: 19-24.
Nguyễn Thị Kim Đông, 2009. ẢNH HƯỞNG CÁC MỨC ĐỘ ĐẠM THÔ LÊN SỰ TĂNG TRƯỞNG, TIÊU HÓA DƯỠNG CHẤT CỦA THỎ LAI. Tạp chí Khoa học Trường Đại học Cần Thơ. 11a: 278-286
Nguyễn Thị Kim Đông, 2009. ẢNH HƯỞNG CỦA SỰ BỔ SUNG BÃ ĐẬU NÀNH TRONG KHẨU PHẦN LÊN TĂNG TRƯỞNG,TỶ LỆ TIÊU HÓA DƯỠNG CHẤT VÀ HIỆU QUẢ KINH TẾ CỦA THỎ LAI. Tạp chí Khoa học Trường Đại học Cần Thơ. 11b: 51-59
Dong, N.T.K. and Thu, N.V., 2018. A response of feed utilization, nutrient digestibility and growth rate of crossbred rabbits to sugarcane stalk residue in the basal diet with Operculina turpethum supplementation. Can Tho University Journal of Science. 54(Special issue: Agriculture): 72-78.
Tạp chí: 2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON GREEN TECHNOLOGY AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT OCTOBER 30th - 31st, 2014, Ho Chi Minh City University of Technical Education
Tạp chí: 2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON GREEN TECHNOLOGY AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT OCTOBER 30th - 31st, 2014, Ho Chi Minh City University of Technical Education
Tạp chí khoa học Trường Đại học Cần Thơ
Lầu 4, Nhà Điều Hành, Khu II, đường 3/2, P. Xuân Khánh, Q. Ninh Kiều, TP. Cần Thơ
Điện thoại: (0292) 3 872 157; Email: tapchidhct@ctu.edu.vn
Chương trình chạy tốt nhất trên trình duyệt IE 9+ & FF 16+, độ phân giải màn hình 1024x768 trở lên