Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí trong nước 2021
Số tạp chí 8(2021) Trang: 883-898
Tạp chí: Journal of the Turkish Chemical Society Section A: Chemistry

Turmeric (Curcuma longa L.) is widely utilized as a spice, food colorant, and preservative in India, China, and South-East Asia. With containing potential turmeric extracts and compounds, it has been utilized in traditional medicine for various diseases counting diabetes, hepatitis, hemorrhoids, hysteria, indigestion, skin disease, inflammation, anorexia, hepatic disorders, cough, and sinusitis, etc. So far, a large number of work has been conducted to find and prove biological activities and pharmacological applications of turmeric and its extracts in both animals and humans. In particular, curcumin (diferuloylmethane), a characteristic component with major yellow bioactive turmeric feature, has been found to possess numerous biological actions. Nonetheless, the polyphenol compound in curcumin has been limited for human disease treatments even though adequate studies are utilized in animal trials. Plenty of ongoing studies are also contributing significantly to this promising molecule that to the forefront of human therapeutics as well as its activities in health benefits. Thus, curcumin and some turmeric extracts are considered as non-toxic and highly promising compounds with a lot of potentially biological functions based on an appropriately used dose. It is expected that curcumin and some turmeric extracts can be explored in novel medical applications in the future to effectively against or treat various diseases. Here, we hope that it is likely a good and right approach for using and encouraging this product, and its chemical components and effective clinical applications will be briefly summarized in disease treatments.

Các bài báo khác
Số tạp chí 17(2021) Trang:
Tạp chí: Tạp chí khoa học ĐH Mở TP HCM: Kinh tế và Quản trị Kinh doanh (HCMCOUJS-Kinh tế và Quản trị Kinh doanh)
Số tạp chí 226(2021) Trang: 131-140
Tạp chí: Tạp chí Khoa học và Công nghệ - Đại học Thái Nguyên
Số tạp chí 226(2021) Trang: 323 - 331
Tạp chí: Tạp chí Khoa học và Công nghệ - Đại học Thái Nguyên
Số tạp chí 226(2021) Trang: 292 - 299
Tạp chí: Tạp chí Khoa học và Công nghệ - Đại học Thái Nguyên
Số tạp chí 226(2021) Trang: 243 - 250
Tạp chí: Tạp chí Khoa học và Công nghệ - Đại học Thái Nguyên
Số tạp chí 226(2021) Trang: 158-167
Tạp chí: Tạp chí Khoa học và Công nghệ - Đại học Thái Nguyên
Số tạp chí 63(2021) Trang: 98-104
Tạp chí: Tạp chí Khoa Học Giáo Dục Kỹ Thuật, Trường Đại Học Sư Phạm Kỹ Thuật - TP.HCM
Số tạp chí 63(2021) Trang: 57-64
Tạp chí: Tạp Chí Khoa Học Giáo Dục Kỹ Thuật - Trường Đại Học Sư Phạm Kỹ Thuật - TP.HCM
Số tạp chí 13(2021) Trang: 167-179
Tạp chí: Lecture Notes in Computer Science


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...