Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2024
Số tạp chí 16(2024) Trang: 100-108
Tạp chí: Carpathian Journal of Food Science and Technology

Banana production often produces abundant banana peels, which are considered agricultural waste. With the purpose of utilizing banana waste during the production process to create value-added products, the study was conducted to investigate the influence of pretreatment conditions (NaHSO3 concentration 500-800 ppm) on color of banana peel powder and use it to replace part of wheat flour in noodle recipes (substitution ratio: 20-35% based on the total weight of banana peel powder and wheat flour). Research results have shown that when pretreating banana peels with NaHSO3 at a concentration of 800 ppm for 30 minutes (28±2oC), banana peel powder with the brightest color was created. The recipe M3 with a ratio of 30:70% banana peel powder: wheat flour has created a noodle product with high quality, high sensory value and this product was the most acceptance by the consumers. This study is provided the added information for further development the the various product from agricultural waste as banana peel.

Keywords: Banana peel; treatments; noodles; quality; sensory evaluation

Các bài báo khác
Số tạp chí 10(2024) Trang: 284-300
Tạp chí: Agricultural and Resource Economics: International Scientific E-Journal
Số tạp chí 25(2024) Trang: 1085-1093
Tạp chí: International Journal of Chemical and Biochemical Sciences
Số tạp chí 2190(2024) Trang: 231-245
Tạp chí: Communications in Computer and Information Science
Số tạp chí 2190(2024) Trang: 188-202
Tạp chí: Communications in Computer and Information Science
Số tạp chí 2191(2024) Trang: 202-212
Tạp chí: Communications in Computer and Information Science
Số tạp chí 2191(2024) Trang: 55-70
Tạp chí: Communications in Computer and Information Science
Số tạp chí 882(2024) Trang: 136-146
Tạp chí: Lecture Notes in Networks and Systems
Số tạp chí 23(2024) Trang: 304-312
Tạp chí: Asian Journal of Plant Sciences


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...