Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2022
Số tạp chí Im Press(2022) Trang:
Tạp chí: Journal of Food Processing and Preservation

The aim of this study was to evaluate whether IR50404-resistant protein (RP) rice is suitable for brewing. So, the RP was soaked in water pH 6.6 at room temperature for 24 h and germinated for 4 days to get green malt. This malt was dried at 50°C for 24 h to get rice malt (RM). The RM was mashed with an adjusted EBC program before being fermented by yeast at 13°C for 4 days to get rice beer (RB). The results showed that protein in RM showed a statistical difference in inhibitory zone diameter for proteinase K, which is similar to barley malt. Heat- and protease-resistant proteins (HPRPs) in RM were ranged between 14.4 and 55–70 kDa. The HPRPs were detected as an alpha-amylase/trypsin inhibitor (~14.4 kDa) in wort and RB. The beer foam was stable from 5 to 25 min after shacking. Therefore, IR50404 contains HPRPs that contribute to the stability of the foam of the RB.

Các bài báo khác
Số tạp chí 67(2022) Trang: 121-127
Tạp chí: Journal of the Faculty of Agriculture, Kyushu University
Số tạp chí 28 (2), 2022(2022) Trang: 169–177
Tạp chí: Food Science and Technology Research
Số tạp chí 32(2022) Trang:
Tạp chí: Progress in Natural Science: Materials International
Số tạp chí 32(2022) Trang: 314–327
Tạp chí: Progress in Natural Science: Materials International
Số tạp chí 32(2022) Trang: 296-303
Tạp chí: Progress in Natural Science: Materials International
Số tạp chí 9(2022) Trang: 699-708
Tạp chí: Journal of the Turkish Chemical Society Section A: Chemistry
Số tạp chí 12(2022) Trang: 942-949
Tạp chí: International Journal of Renewable Energy Research


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...