Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2022
Số tạp chí 28 (2), 2022(2022) Trang: 169–177
Tạp chí: Food Science and Technology Research

In this study, we evaluated the microbial safety of Pangasius fish at two companies along the Vietnamese Mekong Delta. A microbial assessment scheme was used to diagnose the actual microbiological performance of implemented food safety management systems. The results showed that the microbial safety level profiles were the same at levels 1–2, indicating a poor-to-moderate food safety output of these companies. Microbial quality parameters including total mesophilic counts, Escherichia coli and coliforms, Staphylococcus aureus, and pathogens Listeria monocytogenes and Vibrio cholerae were not in accordance with the microbiological reference standards. Even though the quality of the raw Pangasius fish originating from the two companies was dissimilar as influenced by microbial ecology, the similarity in the microbial safety profiles of the two companies revealed the necessity of validating the efficiency of food safety management systems to improve the safety of the fish product.

Các bài báo khác
Số tạp chí 67(2022) Trang: 121-127
Tạp chí: Journal of the Faculty of Agriculture, Kyushu University
Số tạp chí 32(2022) Trang:
Tạp chí: Progress in Natural Science: Materials International
Số tạp chí 32(2022) Trang: 314–327
Tạp chí: Progress in Natural Science: Materials International
Số tạp chí 32(2022) Trang: 296-303
Tạp chí: Progress in Natural Science: Materials International
Số tạp chí 9(2022) Trang: 699-708
Tạp chí: Journal of the Turkish Chemical Society Section A: Chemistry
Số tạp chí 12(2022) Trang: 942-949
Tạp chí: International Journal of Renewable Energy Research


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...