Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2022
Số tạp chí 29(2022) Trang: 49-57
Tạp chí: International Food Research Journal

To develop a value-added product from germinated brown rice (GBR), an experiment was developed to optimise the production conditions for a sweet beverage enriched with bioactive compounds (EBCSB) by optimising the A. oryzae spore ratio (0.3 - 0.6%), ratio of GBR to A. oryzae (GA), steamed GBR (SG) (1:3 to 1:9), and hydrolysis process. Results showed that GBR after cooking with water (GBR: water at 1:1.5), and when used as a medium for spore inoculation (0.4%) at 40°C for 36 h yielded the highest amylase activity in GA (2.37 UI/g). Subsequently, GA and SG at 1:5 ratio was incubated at 60°C for 6 h, and yielded the best composition of glucose, gamma-amino butyric acid, and ergothioneine at 12.18%, 883.9 mg/kg, and 210.9 mg/kg, respectively. The product was then sterilised at 121°C for 4 min corresponding to Fvalue = 7.47 (Fo = 7) to increase product safety and maintain good quality for eight weeks. Results further indicated that GBR can be used to produce EBCSB that is good for health

Các bài báo khác
Số tạp chí 67(2022) Trang: 121-127
Tạp chí: Journal of the Faculty of Agriculture, Kyushu University
Số tạp chí 28 (2), 2022(2022) Trang: 169–177
Tạp chí: Food Science and Technology Research
Số tạp chí 32(2022) Trang:
Tạp chí: Progress in Natural Science: Materials International
Số tạp chí 32(2022) Trang: 314–327
Tạp chí: Progress in Natural Science: Materials International
Số tạp chí 32(2022) Trang: 296-303
Tạp chí: Progress in Natural Science: Materials International
Số tạp chí 9(2022) Trang: 699-708
Tạp chí: Journal of the Turkish Chemical Society Section A: Chemistry
Số tạp chí 12(2022) Trang: 942-949
Tạp chí: International Journal of Renewable Energy Research


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...