Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2022
Số tạp chí 6(2022) Trang: 389-395
Tạp chí: Food Research

The red dragon fruit (Hylocereus polyrhizus), an available and popular agricultural source
in Vietnam, is potential material for food colourants because of the presence of
betacyanin. For the purpose of using dragon fruit extract to add colour to processed foods,
the study on the effects of extraction methods (conventional and ultrasound-assisted) on
the flesh and peel of the fruit was carried out using water as an extraction solvent. The
obtained results showed that using ultrasonic waves in extraction enhanced the total
betacyanin content in red dragon flesh and peel extract. Multiple regression analysis for
betacyanin and the independent variable was obtained with a high coefficient
determination (R
2>0.8). The highest total betacyanin content predicted by the models were
27.49 mg/100 mL and 22.28 mg/100 mL corresponding to extracted at a ratio of 83.74%
red dragon flesh for 13.15 mins and the ratio of peel to the water of 90.63:9.37 for 12.91
mins. The obtained result could be applied to the food industry to use the achieved as a
natural food colour for further processing.


Các bài báo khác
Số tạp chí 62 (19), 4820-4826(2022) Trang: 4820-4826
Tạp chí: Journal of Chemical Information and Modeling
Số tạp chí 10(2022) Trang: 151-157
Tạp chí: Journal of Applied Biology & Biotechnology
Số tạp chí 87(2022) Trang: 245-252
Tạp chí: Agriculturae Conspectus Scientificus
Số tạp chí 10(2022) Trang: 68-75
Tạp chí: Journal of Applied Biology & Biotechnology


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...