Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2022
Số tạp chí 9(2022) Trang: 722-727
Tạp chí: Plant Science Today

Pleurotus sajor-caju is evaluated as an edible fungi with high nutritional and medicinal value, but fresh mushrooms are easily damaged after harvest due to many reasons. Drying methods can be taken to maintain mushroom quality, reduce losses and prolong postharvest storage time. The objective of this study was to evaluate the effects of polyethylene (PE) packaging thickness (91.70 µm; 81.30 µm and 53.50 µm), temperature (28 oC-30 oC and 3 oC-5 oC) (with air humidity of 60-62% and 76-78% respectively), to the quality of oyster mushrooms dried by solar energy, during storage. During the storage period, the total sugar and protein contents of all treatments decreased. Besides, the colour (through the difference in lightness and darkness (?L) value) and firmness of the solar-dried oyster mushrooms also decreased, so, oyster mushrooms were darkened and softened. After 6 months, the lowest protein, total sugar and lipid loss was found in PE packaging of 91.70 µm thickness at storage temperature of 3 oC-5 oC. In addition, the water activity of dried mushrooms was lower (less than 0.7), so it ensures microbiological safety.

Các bài báo khác
Số tạp chí 62 (19), 4820-4826(2022) Trang: 4820-4826
Tạp chí: Journal of Chemical Information and Modeling
Số tạp chí 10(2022) Trang: 151-157
Tạp chí: Journal of Applied Biology & Biotechnology
Số tạp chí 87(2022) Trang: 245-252
Tạp chí: Agriculturae Conspectus Scientificus
Số tạp chí 10(2022) Trang: 68-75
Tạp chí: Journal of Applied Biology & Biotechnology


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...