Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
Vol. 13, No. 3 (2021) Trang: 88-99

The study was conducted to analyze the competitiveness of OCOP standardized clown knife fish products in Hau Giang province. The data were collected from 73 observations involved in the clown knife fish value chain. The research results show that most farmers culture knife fish intensively and the feed cost shares the highest proportion of the total production cost. Processed products from knife fish are mainly boneless fish and fish balls. The OCOP knife fish value chain operated through four main distribution channels and included actors: fish farmers, traders, processors, and retailers. The farmers normally sell fresh knife fish to middleman, accounting for 80.15%. The processing factories create and share the highest proportion of added value. The distribution channel that farmers are linked directly with processors create higher added value than others. The study also analyzed the Porter’s five forces of the knife industry. The study found that there are many potential risks in the farming process, high competitive pressures from substitute products, and limited negotiation ability of both farmers and processors.

Các bài báo khác
Số 44 (2016) Trang: 103-111
Tải về
Tập 55, Số 1 (2019) Trang: 109-119
Tải về
Số 46 (2016) Trang: 116-121
Tải về
Tập 55, Số 2 (2019) Trang: 131-142
Tải về
Tập 54, Số 7 (2018) Trang: 146-154
Tải về
Tập 54, Số 9 (2018) Trang: 149-156
Tải về
Số 26 (2013) Trang: 15-21
Tải về
Số 48 (2017) Trang: 64-69
Tải về
Số 46 (2016) Trang: 96-103
Tải về
17 (2021) Trang: 138-151
Tạp chí: tạp chí khoa học Đại học Mở TPHCM
04 (2018) (2018) Trang: 16-30
Tạp chí: Tạp chí Nghiên cứu khoa học và Phát triển kinh tế Trường Đại học Tây Đô
In: Semone Marseau (2020) Trang: 105-123
Tạp chí: The Mekong: History, Geology and Environmental Issues
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...