A study on the mass changes of physical features, proximate composition and fillet yield of four red tilapia groups including 300-400 g, 400-600 g, 600-800 g and larger than 800 g was carried out with the aim to determine the optimal weight for fillet products. The results of the study showed that, a remarkable difference in physico-chemical parameters among the studied groups was found (p0.05). The significantly highest fillet yields were found in two groups of 600-800 g and >800 g if compared to that of the remained groups. Moreover, there was no significant difference of protein, lipid, ash content (in wet basis) between the group of 600-800 g and the group of larger than 800 g (p>0.05) except moisture content. In conclusion, the group of 600-800 g was the optimal weight for fillet products.
Nguyễn Thị Như Hạ, Đỗ Thị Thanh Hương, 2015. ẢNH HƯỞNG CỦA KHỐI LƯỢNG CÁ ĐIÊU HỒNG (Oreochromis sp.) ĐẾN ĐẶC ĐIỂM HÌNH THÁI, THÀNH PHẦN HÓA HỌC VÀ HIỆU SUẤT THU HỒI. Tạp chí Khoa học Trường Đại học Cần Thơ. 40: 15-23
Nguyễn Thị Như Hạ, Chris Michiels, Nurlinawati, 2014. ĐáNH GIá Sự SINH TRƯởNG Ở NHIệT Độ THấP CủA SERRATIA PLYMUTHICA RVH1 Và DòNG ĐộT BIếN. Tạp chí Khoa học Trường Đại học Cần Thơ. Chuyên Đề Thủy Sản: 282-291
Tạp chí khoa học Trường Đại học Cần Thơ
Lầu 4, Nhà Điều Hành, Khu II, đường 3/2, P. Xuân Khánh, Q. Ninh Kiều, TP. Cần Thơ
Điện thoại: (0292) 3 872 157; Email: tapchidhct@ctu.edu.vn
Chương trình chạy tốt nhất trên trình duyệt IE 9+ & FF 16+, độ phân giải màn hình 1024x768 trở lên