Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
(2011) Trang:
Tạp chí: International Fisheries Symposium, Permai Hotel, Kuala Terengganu, Malaysia, 03 - 05 November 2011
Liên kết:

Vietnam ranks third in the world for fish production, however, not much information is available on the domestic consumption of food fish. This study was aimed to analyze the current situation and trend of food fish consumption of households in the Mekong Delta where is considered the leading producer of fish in Vietnam. The results show that there were some differences in consuming food fish between the households in urban and coastal areas, ethnic groups, as well as inland and coastal areas. Freshwater fish were consumed more than marine fish while fresh fish was the most common type. There were 6 factors those significantly influenced the amount of fish used per capita at ? = 5% at the same time. The most difficulties for food fish consumption consisted of: (i) increasing price of food fish; and (ii) uncertainty in quality of food fish. The consumers looked forward to having more appropriate and stable price of fish, as well as a better management of fish quality.

Các bài báo khác
Số 52 (2017) Trang: 103-112
Tải về
Số 51 (2017) Trang: 64-73
Tải về
Số 42 (2016) Trang: 75-84
Tải về
Trong Lê Nguyễn Đoan Khôi và Nguyễn Thị Kim Quyên (2021) Trang: 99-114
Tạp chí: Quản lý chất lượng chuỗi cung ứng tôm ở Đồng bằng sông Cửu Long
Trong Lê Nguyễn Đoan Khôi và Nguyễn Thị Kim Quyên (2021) Trang: 55-84
Tạp chí: Quản lý chất lượng chuỗi cung ứng tôm ở Đồng bằng sông Cửu Long
1 (2012) Trang: 413
Tạp chí: Hội nghị Khoa học trẻ ngành Thủy sản Toàn quốc lần thứ III
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...