Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí trong nước 2017
Số tạp chí 55(5A)(2017) Trang: 18-25
Tạp chí: Tạp chí Khoa học và Công nghệ
Liên kết:

Black garlic is obtained from fresh garlic (Allium sativum L.) that has been aged for a long time at a high temperature under high humidity. Black garlic exerts metabolic and cardiovascular beneficial effects. In this study, (i) water and various concentrations of ethanol (50% and 100%) in water were used as solvent in the extraction of black garlic  with different black garlic: solvent ratios (1:5, 1:10 and 1:15 w/v); (ii) the process was investigated in the temperatures ranging of 40 to 80°C during 30 to 120 minutes, as well as determination of bioactive compounds content (total polyphenols, total flavonoids and S-allyl cysteine content) of all obtained extracts. The antioxidant activity was evaluated by DPPH (2,2-diphenyl-l­ picrylhydrazyl) radical scavenging activity. The obtained results indicated that the aqueous ethanol (50%) extracts presented the  highest contents of polyphenols and flavonoids (7.94 mg GAE/g and 3.37 mg QE/g, respectively) and DPPH radical scavenging activity at black garlic: solvent ratio of 1:10 (w/v); while the water extract showed the highest S-allyl cysteine content (76.0 mg/kg) at the 1:10 ratio. The suitable condition for extracting of total polyphenols and flavonoids from black garlic was 60°C for 90 minutes. With respect to SAC extraction, the suitable temperature and time of 80°C and 90-120 minutes, respectively were found.

Các bài báo khác
Số tạp chí 03 (61)(2017) Trang: 10-12
Tác giả: Tạ Đức Tú
Tạp chí: Cần Thơ
Số tạp chí 02 (ISSN 2354-1350)(2017) Trang: 43-53
Tạp chí: Tạp chí Khoa học Quản lý và Kinh tế
Số tạp chí 11(2017) Trang: 18-20
Tạp chí: Tạp chí Khoa học và Công nghệ Việt Nam
Số tạp chí 353(2017) Trang: 42-46,70
Tạp chí: Nhà nước và pháp luật
Số tạp chí 14(3)(2017) Trang: 140-148
Tác giả: Nguyễn Duy Sang
Tạp chí: Tạp chí Khoa học Tự nhiên và Công nghệ - Đại học Sư phạm TP. HCM
Số tạp chí 10(264)(2017) Trang: 20-23
Tác giả: Châu Hoàng Thân
Tạp chí: Tài Nguyên và Môi trường
Số tạp chí 10 (354)(2017) Trang: 64-71,78
Tác giả: Châu Hoàng Thân
Tạp chí: Nhà nước và Pháp luật
Số tạp chí số 78, tháng 8/2017(2017) Trang: 14-21
Tạp chí: Tạp chí Khoa học Công nghệ Chăn nuôi.
Số tạp chí 223 (August 2017),(2017) Trang: 32-37
Tạp chí: Tạp chí KHKT Chăn nuôi
Số tạp chí 10(2017) Trang: 68-73
Tác giả: Trần Văn Hiếu
Tạp chí: Lý luận chính trị
Số tạp chí 26(2)(2017) Trang: 32-43
Tạp chí: Tạp chí Khoa học và Công nghệ, Trường Đại học Công nghiệp thành phố Hồ Chí Minh
Số tạp chí 4(23)(2017) Trang: 69-74
Tác giả: Lý Mỷ Tiên
Tạp chí: Khoa học và công nghệ đại học Duy Tân
Số tạp chí 10(2017) Trang: 57-59
Tạp chí: Tạp chí Khoa học và Công nghệ Việt Nam


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...