Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2024
Số tạp chí 437(2024) Trang: 137897
Tạp chí: Food Chemistry

In this study, we establish an efficient enzymatic approach for producing novel inotodiyl-oleates (IOs) from pure inotodiol and oleic acid to improve the properties of inotodiol. For the esterification between inotodiol and oleic acid, CALA and n-hexane were the optimal biocatalyst and solvents for forming IOs with 80.17% conversion yield. These IOs comprised two distinct monoesters, the C3 or C22 ester forms of inotodiol. Intriguingly, no diesters were detected. The IOs had a melting point of 53.48 ◦C, much lower than that of inotodiol (192.06 ◦C). The in vitro digestion rate of IOs (25–28%) was significantly (p < 0.05) lower than that of cholesteryl-oleate (60%). Additionally, IOs exhibited much lower in vivo absorption than inotodiol when orally administered using different formulations (p < 0.05). The results indicated that IOs were resistant to enzymatic digestion in the small intestine, which could be advantageous in targeting the large intestine for disease treatments.

Các bài báo khác
Số tạp chí 65(2024) Trang: 231-247
Tác giả: Lý Quốc Đẳng
Tạp chí: Asia Pacific Viewpoint
Số tạp chí 13 Dec(2024) Trang: 1-15
Tạp chí: The Educational Forum


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...