Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Số tạp chí 4(11)(2015) Trang: 309-314
Tạp chí: INTERNATIONAL JOURNAL OF ENGINEERING SCIENCES & RESEARCH TECHNOLOGY
Optimization the extraction process of flavonoids from soybean seeds (Glycine max L.) by response surface
methodology (RSM) in conjunction with central composite design (CCD) was performed. The maximum yield of
total flavonoids content (TFC) and the 2,2-diphenyl-1-pierylhydrazyl (DPPH) free-radical scavenging potential were
used as quality indicators. The extraction was carried out three cycles by using acetone as solvent. The range of the
independent variables, namely acetone concentration (60–80%, v/v), the ratio of solvent and material (6:1–10:1,
v/w), the extraction temperature (30–50°C) and time for each cycle (180–240 minutes) were identified by a first set
of single and two factor experiments. The optimum conditions for extraction were found to be at acetone
concentration 69%, the ratio of solvent and materia l 8:1 (v/w), extraction temperature 42°C and 184 minutes for
each cycle extraction. Under these optimized conditions, the experimental yields of TFC and DPPH free -radical
scavenging potential were respectively 2.2 ± 0.01 mg QE/g DW and 79.49 ± 0.16% which were in close agreement
with predicted values, This indicates the suitability of the models developed and the success of RSM in optimizing
the extraction conditions.
Các bài báo khác
Số tạp chí 015002(2015) Trang:
Tạp chí: Physical Review Letters
Số tạp chí Volume 632(2015) Trang:
Tác giả:
A.Nelles ,
S. Buitink ,
A. Corstanje ,
J. E. Enriquez ,
H. Falcke ,
J. R. Hörandel ,
J. P. Rachen ,
P. Schellar ,
O. Scholten ,
S. ter Veen ,
S. Thoudam ,
Trịnh Thị Ngọc Gia
Tạp chí: Journal of Physics
Số tạp chí May 2015(2015) Trang:
Tác giả:
A.Nelles ,
S. Buitink ,
A. Corstanje ,
J.E. Enriquez ,
H. Falcke ,
J.R. H¨orandel ,
J.P. Rachen ,
L. Rossetto ,
P. Schellart ,
O. Scholten ,
S. ter Veen ,
S. Thoudam ,
Trịnh Thị Ngọc Gia
Tạp chí: Journal of Cosmology and Astroparticle Physics
Số tạp chí 32(2015) Trang: 238-245
Tạp chí: Journal of Industrial and Engineering Chemistry
Số tạp chí 31(2015) Trang: 118-123
Tạp chí: Journal of Industrial and Engineering Chemistry
Số tạp chí 50(2015) Trang: 2060-2065
Tạp chí: Separation Science and Technology
Số tạp chí 155(2015) Trang: 51-55
Tạp chí: Hydrometallurgy
Số tạp chí 90(2015) Trang: 388-396
Tạp chí: Journal of Cleaner Production
Số tạp chí 7(2015) Trang: 11657-11678
Tạp chí: Sustainability
Số tạp chí 29(2015) Trang: 2147–2165
Tạp chí: FILOMAT
Số tạp chí Số 1(2015) Trang: 1-21
Tạp chí: Journal of Global Optimization
Số tạp chí 11(5)(2015) Trang: 1097-1108
Tạp chí: International Journal of Agricultural Technology
Số tạp chí 106(2015) Trang: 152904
Tạp chí: Applied Physics Letters (APL)
Số tạp chí CAS paper No 96(2015) Trang: 1-33
Tạp chí: Centre for International Management and Development Antwerp
Số tạp chí 4(1)(2015) Trang: 1-8
Tạp chí: Nova Journal of Engineering and Applied Sciences
Số tạp chí 21(5)(2015) Trang: 745-751
Tạp chí: Kafkas Univ Vet Fak Derg
Số tạp chí 28(9)(2015) Trang: 1354-1361
Tạp chí: Asian-Australasian Journal of Animal Sciences
Số tạp chí 3(2015) Trang:
Tạp chí: Journal of Experimental Biology and Agricultural Sciences
Số tạp chí 25(2015) Trang:
Tạp chí: The Journal of Animal & Plant Sciences
Số tạp chí 60(2015) Trang: 265-271
Tạp chí: Journal of the Faculty of Agriculture, Kyushu University
Số tạp chí 60(2015) Trang: 493-500
Tạp chí: Journal of the Faculty of Agriculture, Kyushu University
Số tạp chí 1(2015) Trang: 4-6
Tạp chí: Innovations in Food Research
Số tạp chí 4(11)(2015) Trang: 321-326
Tạp chí: INTERNATIONAL JOURNAL OF ENGINEERING SCIENCES & RESEARCH TECHNOLOGY
Số tạp chí Special Issue: Food Processing and Food Quality, Vol. 3(2015) Trang: 33-38
Tạp chí: Journal of Food and Nutrition Sciences
Số tạp chí 2015(2015) Trang: Article ID 19
Tạp chí: Journal of Nonlinear Functional Analysis
Số tạp chí 5(2015) Trang: 15-28
Tạp chí: Agriculture, Food and Analytical Bacteriology
Số tạp chí 3(2015) Trang: 28-32
Tạp chí: Food and Nutrition Sciences
Số tạp chí 63(2015) Trang:
Tạp chí: Ichthyological Research
Số tạp chí 15(2015) Trang: 345-357
Tạp chí: Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
Vietnamese | English
Tạp chí khoa học Trường Đại học Cần Thơ
Lầu 4, Nhà Điều Hành, Khu II, đường 3/2, P. Xuân Khánh, Q. Ninh Kiều, TP. Cần Thơ
Điện thoại: (0292) 3 872 157; Email: tapchidhct@ctu.edu.vn
Chương trình chạy tốt nhất trên trình duyệt IE 9+ & FF 16+, độ phân giải màn hình 1024x768 trở lên