Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2015
Số tạp chí 4(11)(2015) Trang: 309-314
Tạp chí: INTERNATIONAL JOURNAL OF ENGINEERING SCIENCES & RESEARCH TECHNOLOGY
Optimization the extraction process of flavonoids  from soybean seeds (Glycine max L.)  by response surface 
methodology (RSM) in conjunction with central composite design (CCD) was performed. The maximum yield of 
total flavonoids content (TFC) and the 2,2-diphenyl-1-pierylhydrazyl (DPPH) free-radical scavenging potential were 
used as quality indicators. The extraction was carried out three cycles by using acetone as solvent. The range of the 
independent variables, namely acetone concentration (60–80%, v/v), the ratio of solvent and material (6:1–10:1, 
v/w), the extraction temperature (30–50°C) and time for each cycle (180–240 minutes) were identified by a first set 
of single and two factor experiments. The optimum conditions for extraction were found to be at acetone 
concentration 69%, the ratio of solvent and materia l 8:1 (v/w), extraction temperature 42°C and 184 minutes for 
each cycle extraction. Under these optimized conditions, the experimental yields of TFC and DPPH free -radical 
scavenging potential were respectively 2.2 ± 0.01 mg QE/g DW and 79.49 ± 0.16% which  were in close agreement 
with predicted values, This indicates the suitability of the models developed and the success of RSM in optimizing 
the extraction conditions.
Các bài báo khác
Số tạp chí 31(2015) Trang: 118-123
Tạp chí: Journal of Industrial and Engineering Chemistry
Số tạp chí 50(2015) Trang: 2060-2065
Tạp chí: Separation Science and Technology
Số tạp chí Số 1(2015) Trang: 1-21
Tạp chí: Journal of Global Optimization
Số tạp chí 106(2015) Trang: 152904
Tạp chí: Applied Physics Letters (APL)
Số tạp chí CAS paper No 96(2015) Trang: 1-33
Tạp chí: Centre for International Management and Development Antwerp
Số tạp chí 4(1)(2015) Trang: 1-8
Tạp chí: Nova Journal of Engineering and Applied Sciences
Số tạp chí 28(9)(2015) Trang: 1354-1361
Tạp chí: Asian-Australasian Journal of Animal Sciences
Số tạp chí 60(2015) Trang: 265-271
Tạp chí: Journal of the Faculty of Agriculture, Kyushu University
Số tạp chí 60(2015) Trang: 493-500
Tạp chí: Journal of the Faculty of Agriculture, Kyushu University
Số tạp chí 4(11)(2015) Trang: 321-326
Tạp chí: INTERNATIONAL JOURNAL OF ENGINEERING SCIENCES & RESEARCH TECHNOLOGY
Số tạp chí Special Issue: Food Processing and Food Quality, Vol. 3(2015) Trang: 33-38
Tạp chí: Journal of Food and Nutrition Sciences
Số tạp chí 2015(2015) Trang: Article ID 19
Tác giả: Lê Thanh Tùng
Tạp chí: Journal of Nonlinear Functional Analysis


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...