Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Số tạp chí 4(11)(2015) Trang: 321-326
Tạp chí: INTERNATIONAL JOURNAL OF ENGINEERING SCIENCES & RESEARCH TECHNOLOGY
In recent years, the studying of nutrition component and antioxidant charateristics from natural food sources has
become more necessary and popular. In the present work, seeds of 7 cultivars from Mekong River Delta, Vietnam
(MTĐ 760, MTĐ 176, MTĐ 878.2, MTĐ 517.8, Cao San, Japanese cultivar 17A and Nam Vang) of soybean
(Glycine max L. Merr.) were investigated for proximate composition and antioxidant potential. Soybean seeds were
found to be a rich source of protein (37.56 – 40.32%, db), the lipid contents were found to be 18.16 – 20.93% db,
carbohydrate were from 30.06 to 33.19% db, its reducing sugar seizes from 2.47 – 3.42%, db. Beside, the variation
of fiber and ash were in range of 4.10 – 5.20% and 4.73 – 5.35% db, respectively. Acetone extracts of the soybean
seeds cultivars exhibited a good antioxidant activity as determined in terms of total phenolic contents – TPC (2.49 ±
0.04 – 3.10 ± 0.03 mg GAE/g), total flavonoid content – TFC (1.58 ± 0.05 – 2.38 ± 0.05 mg QE/g), Vitamin C (6.24
± 0.12 – 7.12 ± 0.12 mg/g) and IC50 values (9.14 ± 0.04 - 10.65 ± 0.06 mg/ml). The MTĐ 760 cultivar was
accessed as the best raw material for functional and high protein soy food processing such as soymilk and tofu due
to the highest levels of protein, TPC as well as antioxidant capacity.
Các bài báo khác
Số tạp chí 015002(2015) Trang:
Tạp chí: Physical Review Letters
Số tạp chí Volume 632(2015) Trang:
Tác giả:
A.Nelles ,
S. Buitink ,
A. Corstanje ,
J. E. Enriquez ,
H. Falcke ,
J. R. Hörandel ,
J. P. Rachen ,
P. Schellar ,
O. Scholten ,
S. ter Veen ,
S. Thoudam ,
Trịnh Thị Ngọc Gia
Tạp chí: Journal of Physics
Số tạp chí May 2015(2015) Trang:
Tác giả:
A.Nelles ,
S. Buitink ,
A. Corstanje ,
J.E. Enriquez ,
H. Falcke ,
J.R. H¨orandel ,
J.P. Rachen ,
L. Rossetto ,
P. Schellart ,
O. Scholten ,
S. ter Veen ,
S. Thoudam ,
Trịnh Thị Ngọc Gia
Tạp chí: Journal of Cosmology and Astroparticle Physics
Số tạp chí 32(2015) Trang: 238-245
Tạp chí: Journal of Industrial and Engineering Chemistry
Số tạp chí 31(2015) Trang: 118-123
Tạp chí: Journal of Industrial and Engineering Chemistry
Số tạp chí 50(2015) Trang: 2060-2065
Tạp chí: Separation Science and Technology
Số tạp chí 155(2015) Trang: 51-55
Tạp chí: Hydrometallurgy
Số tạp chí 90(2015) Trang: 388-396
Tạp chí: Journal of Cleaner Production
Số tạp chí 7(2015) Trang: 11657-11678
Tạp chí: Sustainability
Số tạp chí 29(2015) Trang: 2147–2165
Tạp chí: FILOMAT
Số tạp chí Số 1(2015) Trang: 1-21
Tạp chí: Journal of Global Optimization
Số tạp chí 11(5)(2015) Trang: 1097-1108
Tạp chí: International Journal of Agricultural Technology
Số tạp chí 106(2015) Trang: 152904
Tạp chí: Applied Physics Letters (APL)
Số tạp chí CAS paper No 96(2015) Trang: 1-33
Tạp chí: Centre for International Management and Development Antwerp
Số tạp chí 4(1)(2015) Trang: 1-8
Tạp chí: Nova Journal of Engineering and Applied Sciences
Số tạp chí 21(5)(2015) Trang: 745-751
Tạp chí: Kafkas Univ Vet Fak Derg
Số tạp chí 28(9)(2015) Trang: 1354-1361
Tạp chí: Asian-Australasian Journal of Animal Sciences
Số tạp chí 3(2015) Trang:
Tạp chí: Journal of Experimental Biology and Agricultural Sciences
Số tạp chí 25(2015) Trang:
Tạp chí: The Journal of Animal & Plant Sciences
Số tạp chí 60(2015) Trang: 265-271
Tạp chí: Journal of the Faculty of Agriculture, Kyushu University
Số tạp chí 60(2015) Trang: 493-500
Tạp chí: Journal of the Faculty of Agriculture, Kyushu University
Số tạp chí 1(2015) Trang: 4-6
Tạp chí: Innovations in Food Research
Số tạp chí 4(11)(2015) Trang: 309-314
Tạp chí: INTERNATIONAL JOURNAL OF ENGINEERING SCIENCES & RESEARCH TECHNOLOGY
Số tạp chí Special Issue: Food Processing and Food Quality, Vol. 3(2015) Trang: 33-38
Tạp chí: Journal of Food and Nutrition Sciences
Số tạp chí 2015(2015) Trang: Article ID 19
Tạp chí: Journal of Nonlinear Functional Analysis
Số tạp chí 5(2015) Trang: 15-28
Tạp chí: Agriculture, Food and Analytical Bacteriology
Số tạp chí 3(2015) Trang: 28-32
Tạp chí: Food and Nutrition Sciences
Số tạp chí 63(2015) Trang:
Tạp chí: Ichthyological Research
Số tạp chí 15(2015) Trang: 345-357
Tạp chí: Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
Vietnamese | English
Tạp chí khoa học Trường Đại học Cần Thơ
Lầu 4, Nhà Điều Hành, Khu II, đường 3/2, P. Xuân Khánh, Q. Ninh Kiều, TP. Cần Thơ
Điện thoại: (0292) 3 872 157; Email: tapchidhct@ctu.edu.vn
Chương trình chạy tốt nhất trên trình duyệt IE 9+ & FF 16+, độ phân giải màn hình 1024x768 trở lên