Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
29 (2024) Trang:
Tạp chí: Indonesian Journal of Marine Sciences

In human body, free radicals cause oxidative stress which is reported to be the main reason of many life style human diseases. This stress induced by the imbalance of antioxidants and oxidants. Many deadly diseases induced by oxidative stress as it forms the root cause of several degenerative changes in the cells and tissues. Nucleic acids, lipids and proteins in our body are demaged by this stress, made changes to cellular functions and lead to apoptosis or necrosis. Antioxidants have an important role in protection human body from oxidative damages and prevention of many chronic diseases, for example, diabetes, cardiovascular disease, aging, even diseases related to the nervous system. Currently, the exploration of natural antioxidants is trends in the pharmaceutical industries because synthetic antioxidants are reported to cause major side effects. Antioxidants of natural origin are considered safe and highly effective. These substances are abundant in many medicinal herbs including algae, fungi, plants and animals. Among them, seaweed is believed to be a potential source of medicinal herbs capable of synthesizing compounds with good biological activity. Off these, macroalgae, including red, brown, and green macroalgae, are considered a natural source of antioxidant components that can provide a valuable contribution to the innovation of pharmaceutical and industrial fields. Since algal products' antioxidant properties and nutritional benefits have been increasingly recognized, their properties as antioxidants require further investigative studies. This review provides information on various aspects of antioxidants, including algal sources containing antioxidants, the chemical composition of macroalgae, and antioxidant components, as well as their benefits to human health. 

Các bài báo khác
Vol. 11, No. 2 (2019) Trang: 106-110
Tải về
Tập 56, Số CĐ Tự nhiên (2020) Trang: 41-47
Tải về
Tập 55, Số CĐ Công nghệ Sinh học (2019) Trang: 85-90
Tải về
17 (2024) Trang: 820-825
Tạp chí: Rasayan Journal of Chemistry
(2023) Trang:
Tạp chí: NGHIÊN CỨU VÀ PHÁT TRIỂN CÁC SẢN PHẨM TỰ NHIÊN TRONG LĨNH VỰC NÔNG – LÂM – THỦY SẢN VÀ CHĂM SÓC SỨC KHỎE CỘNG ĐỒNG LẦN THỨ VIII - TẠI HÀ NỘI
04 (2022) Trang:
Tạp chí: Tạp chí Khoa học và Công nghệ Nông nghiệp Việt Nam
Trần Thanh Mến (2021) Trang: 108-118
Tác giả: Trần Thanh Mến
Tạp chí: Recent Progress in Plant and Soil Research
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...