Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí trong nước 2024
Số tạp chí 3(2024) Trang: 8-14
Tạp chí: Bảo vệ Thực Vật
Liên kết:

Abstract The bronzing fruit disease is the most important disease effect on the productivity and quality of jackfruit in almost growing areas of Vietnam and Southeast Asian countries. The study vas conducted from isolation, identification the causative agent of bronzing fruit disease on Sieu Som jackfruit variety, then survey the stage of infection of the pathogen and screening potential effective bactericides in prevention of the pathogen under laboratory conditions. The results have shown that the causative agent of bronzing fruit disease on “Sieu som” jackfruit variety is Pantoea stewartii using biochemical methods combined with molecular biology techniques with the specific primer pair CPSL1/CPSR2c. In addition, surveying the effectiveness of bactericide in inhibiting Pantoea stewartii bacteria in in vitro conditions, Oxolinic acid was determined has a high ability in inhibiting Pantoea stewartii compared to the remaining bactericides compounds. Keywords: Bronzing fruit disease, bacteriocide, Pantoea stewartii

Các bài báo khác
Số tạp chí 196(2024) Trang: 95-105
Tạp chí: Tạp chí Khoa học Xã hội Việt Nam
Số tạp chí 574(2024) Trang: 32-40
Tạp chí: Nghiên cứu lịch sử
Số tạp chí 5(2024) Trang: 77 - 96
Tạp chí: Viện nghiên cứu Hán Nôm
Số tạp chí 9(2024) Trang: 99-105
Tạp chí: Khoa học và Công nghệ Nông nghiệp Việt Nam
Số tạp chí 6 (553) Tháng 6 năm 2024(2024) Trang: 98-109
Tạp chí: Tạp chí Nghiên cứu kinh tế


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...