Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2024
Số tạp chí 31(2024) Trang: 1298-1310
Tạp chí: International Food Research Journal

Edible components incorporated into biofilms have demonstrated numerous benefits and promising potentials for diverse applications in food technology. The present work investigated the impact of various film-forming ingredients, including pectin, alginate, gelatine, glycerol, sorbitol, and flavedo extract of Citrus maxima (Burm.) Merr. pomelo on the morphological, mechanical, microstructural, thermogravimetric, antioxidant, and antibacterial properties of films. The PGS 5 film, formulated with 85% pectin solution, 5% gelatine solution, 5% sorbitol, and 5% flavedo extract, exhibited superior morphological characteristics, optimal mechanical properties (tensile strength: 9.87 ± 0.19 MPa; elongation at break: 50 ± 1.39%; and thickness: 0.149 ± 0.003), improved heat resistance, poor optical transmittance, and enhanced scavenging ability for free radicals DPPH (23.76 ± 2.314%) and ABTS (22.71 ± 1.95%). Despite inducing minor structural changes and intermolecular interactions, the supplemented film with 5% flavedo extract demonstrated resistance to various pathogenic bacterial strains. These findings suggested the potential use of the developed PGS 5 film with flavedo extract for food applications.

Keywords: biodegradable film, Citrus maxima (Burm.) Merr., flavedo extract, FTIR, SEM

Các bài báo khác
Số tạp chí 12(2024) Trang: 98-105
Tạp chí: Journal of Applied Biology & Biotechnology
Số tạp chí 25(2024) Trang: 110-117
Tạp chí: Ecological Engineering & Environmental Technology
Số tạp chí 13(2024) Trang: 389 – 400
Tạp chí: International Journal of Advances in Applied Sciences
Số tạp chí 579(2024) Trang: 115-125
Tạp chí: Lecture Notes of the Institute for Computer Sciences, Social Informatics and Telecommunications Engineering (LNICST)
Số tạp chí 579(2024) Trang: 102-114
Tạp chí: Lecture Notes of the Institute for Computer Sciences, Social Informatics and Telecommunications Engineering (LNICST)
Số tạp chí 579(2024) Trang: 43-53
Tạp chí: Lecture Notes of the Institute for Computer Sciences, Social Informatics and Telecommunications Engineering
Số tạp chí 579(2024) Trang: 3-18
Tạp chí: Lecture Notes of the Institute for Computer Sciences, Social Informatics and Telecommunications Engineering (LNICST)
Số tạp chí 2191(2024) Trang: 237-247
Tạp chí: Communications in Computer and Information Science (CCIS)
Số tạp chí 2190(2024) Trang: 295-310
Tạp chí: Communications in Computer and Information Science
Số tạp chí 2191(2024) Trang: 138 - 150
Tạp chí: Communications in Computer and Information Science


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...