Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2021
Số tạp chí 8(2021) Trang: 33
Tạp chí: Cosmetics

The purpose of this study was to evaluate the antioxidant, antibacterial, and anti-UVB of three kinds of fermented fruit peel extracts by pectinase enzyme, including pomegranate, pomelo, and banana peel. The antioxidant was evaluated by the DPPH (2,2-Diphenyl-1-picrylhydrazyl) free radical scavenging method. Antibacterial activity against Escherichia coli and Staphylococcus aureus was assessed by disk diffusion assay, and the photoprotective activity was measured using a photospectrometric method. The results revealed that pomegranate peel extract at 3000 IU/g peel exhibited potent free radical scavenging property against DPPH, with the smallest IC50 value at 0.18%, which was better than that of pomelo peel extract at 55.79%. Furthermore, the results suggested that the pomegranate peel extract also exhibited antibacterial activity against E. coli better than pomelo peel extract, but none of the three samples shows the antibacterial capacity against S. aureus. Moreover, 10% pomegranate peel extract also expressed the strongest anti-UVB activity, with an SPF value of 36.582. The research demonstrates pomegranate peel’s bioactivity potential for further experiments.

Các bài báo khác
Số tạp chí 28(2021) Trang: 379-393
Tạp chí: Journal of Leadership and Organizational Studies
Số tạp chí 616(2021) Trang: 126326
Tạp chí: Colloids and Surfaces A: Physicochemical and Engineering Aspects
Số tạp chí 1(2021) Trang: 1-13
Tạp chí: Discrete Mathematics, Algorithms and Applications
Số tạp chí 8(2021) Trang: 519-526
Tạp chí: Journal of the Turkish Chemical Society Section A: Chemistry
Số tạp chí 1(2021) Trang: 1-17
Tạp chí: Vietnam Journal of Mathematics
Số tạp chí 20(2021) Trang:
Tạp chí: Acta Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria
Số tạp chí 8(2021) Trang: 1045-1056
Tạp chí: Journal of the Turkish Chemical Society Section A: Chemistry


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...