Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2021
Số tạp chí 9(2021) Trang:
Tạp chí: Journal of Applied Biology & Biotechnology

The butterfly pea flower (Clitoria ternatea) has attracted much interest recently due to its potential application as a source of natural food colorings and antioxidants. Along with conventional methods, this study applied ultrasound and microwave techniques in the extraction of natural pigments, as well as bioactive compounds. For this purpose, ultrasound-assisted extraction (UAE) (temperature 60oC–80oC, time 15–60 minutes, solid-toliquid ratio 5:100 (g/ml), 490 W, and 42 kHz frequency), microwave-assisted extraction (MAE) (microwave’s power levels 200–600 W, time 3–6 minutes), and conventional extraction (CE) (temperature 60oC–80oC, time 15–60 minutes) were applied. The results showed a significant (p < 0.05) effect of MAE and UAE on anthocyanins and antioxidant activities ferric reducing antioxidant power (FRAP) of butterfly pea flowers extract in comparison with CE. The MAE and UAE methods improved anthocyanin yield by 14.11% and 15.01% with the highest total anthocyanin content obtained by UAE (70oC and 5 minutes). Multiple regression analysis was performed to select the optimal parameters by UAE (74oC for 56.88 minutes) with the highest concentration of anthocyanins (39.90 mg/l) and FRAP (µMFeSO4/100 ml) in the extract. Five anthocyanin compounds, delphinidin-hex, cyanidin-hexose-deoxyHex, delphinidin-deoxyhex-hex, cyanidin-hexose-2
deoxyHex, and delphinidin-hexose-2 deoxyHex, were identified in the extract.

Các bài báo khác
Số tạp chí 28(2021) Trang: 379-393
Tạp chí: Journal of Leadership and Organizational Studies
Số tạp chí 616(2021) Trang: 126326
Tạp chí: Colloids and Surfaces A: Physicochemical and Engineering Aspects
Số tạp chí 1(2021) Trang: 1-13
Tạp chí: Discrete Mathematics, Algorithms and Applications
Số tạp chí 8(2021) Trang: 519-526
Tạp chí: Journal of the Turkish Chemical Society Section A: Chemistry
Số tạp chí 1(2021) Trang: 1-17
Tạp chí: Vietnam Journal of Mathematics
Số tạp chí 20(2021) Trang:
Tạp chí: Acta Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria
Số tạp chí 8(2021) Trang: 1045-1056
Tạp chí: Journal of the Turkish Chemical Society Section A: Chemistry


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...