Tạp chí: The Final Joint Seminar on Establishment of an international research core for bio-research fields with microbes from tropical areas; Yamaguchi University Japan; 2nd – 4th December 2018
Objectives: To study the feasible application and the optimum conditions for ethanol fermentation using target thermotolerant ethanologenic yeasts isolated from the Mekong Delta, Vietnam; and To study the feasible application and the optimum conditions for fruit wine production using target thermotolerant ethanologenic yeasts isolated from the Mekong Delta, Vietnam. In Vietnam, ethanol is concerned in many different products in terms of fermentation technology including alcoholic drinks and bio-fuel. The raw materials make a competitive in price and food for human needs and animal feed. The diversity of yeast isolates performing high capacities and stability for the controlled processing of alcoholic winemaking and ethanol production from the cheap and available raw materials in region has been studied and achieved. With the aim to pave the way for the application of useful thermotolerant ethanologenic yeasts towards the industrial fermentation technology, the technical feasibilities for the ethanol production and the winemaking by using the selected thermotolerant yeasts have been investigated in the present study. The fermentation capacity of the tested yeasts was monitored and compared at different temperatures (37ºC, 40ºC, 43ºC). Then the selected yeasts were further examined for the optimum fermentation conditions at 37ºC in a factorial design with three factors at three levels, including yeast inoculation level, initial sugar concentration and fermentation time.
Ngô Thị Phương Dung, Huỳnh Xuân Phong, Bùi Duy Nhân, 2012. SảN XUấT MEN RƯợU Từ SACCHAROMYCES CEREVISIAE Và ENZYME AMYLASE TRONG MầM LúA. Tạp chí Khoa học Trường Đại học Cần Thơ. 21a: 11-18
Ngô Thị Phương Dung, Huỳnh Xuân Phong, Lý Huỳnh Liên Hương, 2011. PHÂN LẬP, TUYỂN CHỌN NẤM MEN VÀ XÁC ĐỊNH ĐIỀU KIỆN ẢNH HƯỞNG QUY TRÌNH LÊN MEN RƯỢU VANG DƯA HẤU. Tạp chí Khoa học Trường Đại học Cần Thơ. 18b: 137-145
Ngô Thị Phương Dung, Đặng Bích Tuyền, Phạm Hồng Quang, 2011. ĐẶC TÍNH HÌNH THÁI, DI TRUYỀN VÀ ĐIỀU KIỆN NUÔI CẤY MEO GIỐNG CỦA NẤM BÀO NGƯ. Tạp chí Khoa học Trường Đại học Cần Thơ. 18b: 146-156
Ngô Thị Phương Dung, Huỳnh Xuân Phong, Huỳnh Thị Yến Ly, 2011. PHÂN LẬP VÀ TUYỂN CHỌN VI KHUẨN LACTIC CÓ KHẢ NĂNG SINH CHẤT KHÁNG KHUẨN. Tạp chí Khoa học Trường Đại học Cần Thơ. 19a: 176-184
Ngô Thị Phương Dung, Huỳnh Xuân Phong, Nguyễn Ngọc Thạnh, 2013. XÁC ĐỊNH MẬT SỐ VÀ PHÂN LẬP VI SINH VẬT TRONG LÊN MEN CA CAO. Tạp chí Khoa học Trường Đại học Cần Thơ. 25: 271-280
Dung, N.T.P., Doi, N.M. and Phong, H.X., 2015. Preparation of fungal alcoholic starter using rice malt as substrate. Can Tho University Journal of Science. 1: 47-52.
Tạp chí: The Final Joint Seminar on Establishment of an international research core for bio-research fields with microbes from tropical areas; Yamaguchi University Japan; 2nd – 4th December 2018
Tạp chí: International Symposium on Microbial Research and Biotechnology for Biomass Utilization. JR Hakata City, Fukuoka, Japan. 12th – 13th November, 2015
Tạp chí khoa học Trường Đại học Cần Thơ
Lầu 4, Nhà Điều Hành, Khu II, đường 3/2, P. Xuân Khánh, Q. Ninh Kiều, TP. Cần Thơ
Điện thoại: (0292) 3 872 157; Email: tapchidhct@ctu.edu.vn
Chương trình chạy tốt nhất trên trình duyệt IE 9+ & FF 16+, độ phân giải màn hình 1024x768 trở lên