Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
(2018) Trang: 243-246
Tạp chí: The Final Joint Seminar on Establishment of an international research core for bio-research fields with microbes from tropical areas; Yamaguchi University Japan; 2nd – 4th December 2018
Liên kết:

Lactic acid bacteria (LAB) have long been used in Asian culture as a preservative and value added method for food processing. Mekong Delta (MD) is the main agricultural area of Vietnam with rich sources of fruits and starch-based products which can be ultilized for lactate fermentation. The aims of the study were to isolate thermotolerant LAB in MD, to investigate the properties and to ultilize the thermotolerant LAB in different applications. As a result, 54 Strains of LAB were isolated in MD, Vietnam in which 16 strains could produce high lactic acid content (0.9-1.65 g/L) in 4% sucrose minimal medium. The strains were belonged to Lactobacillus genus. Among them, L. casei L9 could produce 28.35 g/L lactic acid  with 75.37% efficiency in 5 days. Besides, L. casei L9 could ferment sugarcane molasses and pineapple peel extract to produce 13.48 and 17.63 g/L acid content. Tofu sour liquid could be ultilized as growth medium for lower cost. Moreover, L. plantarum L54 showed high antibacterial properties against Bacillus subtilis, Micrococcus luteus and L. casei. Tofu sour liquid could be ultilized as growth medium as low cost that could produce 1.69 g/L cell biomass in 20L scale. The promising results indicated the newly strains of lactic acid bacteria could be applied in practical production.

Các bài báo khác
Tập 55, Số CĐ Công nghệ Sinh học (2019) Trang: 103-109
Tải về
(2019) Trang: 219-231
Tạp chí: Hội nghị Khoa học An toàn thực phẩm và An ninh lương thực lần 3 năm 2019; Trường ĐH Công nghiệp Thực phẩm TP. HCM; 25/10/2019
(2017) Trang: 253-263 (ISBN 978-604-67-1032-5)
Tạp chí: SCIENTIFIC RESEARCH RESULTS FOR TRAINING, KIEN GIANG UNIVERSITY, 12/2017
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...