Evaluation of bioformulation from Bacillus sp for the management of brown spot disease caused by Neoscytalidium dimidiatum in dragon fruit
The study was conducted in nethouse condition of College of Agriculture, Can Tho University and field condition at Chau Thanh District, Dong Thap Province to assess the control effect of bioformulation from Bacillus-B61 for brown spot disease caused by Neoscytalidium dimidiatum on dragon fruit. In net house conditions, the bioformulation from 106-108 cfu/ml with two sprays (before and after pathogen inoculation) had good control effect on brown spot disease at 3, 5, 7, 10 days after pathogen inoculation. Under field conditions, the formulation (106 cfu/ml), effectively inhibits the development of the brown spot fungal pathogen, reach the same effect as treated by Nativo 750WG at 7, 10 and 14 days after treatments.
Keywords: Bacillus, bioformulation, brown spot disease, dragon fruit, Neoscytalidium dimidiatum
Tạp chí: Một số vấn đề Khoa học Xã hội và Nhân văn (Hội thảo sau Đại học năm 2019). Trường Đại học Khoa học Xã hội và Nhân văn, Đại học quốc gia TP. Hồ Chí Minh
Tạp chí: Hội thảo khoa học “Đổi mới phương thức dạy học môn Giáo dục Quốc phòng và An ninh hiện nay”. Địa điểm: Trường Đại học Sư phạm TP. HCM; thời gian 19/12/2019
Tạp chí khoa học Trường Đại học Cần Thơ
Lầu 4, Nhà Điều Hành, Khu II, đường 3/2, P. Xuân Khánh, Q. Ninh Kiều, TP. Cần Thơ
Điện thoại: (0292) 3 872 157; Email: tapchidhct@ctu.edu.vn
Chương trình chạy tốt nhất trên trình duyệt IE 9+ & FF 16+, độ phân giải màn hình 1024x768 trở lên