The changes of color (due to increase of hydroxy methyl furfurol (HMF) concentration) and vitamin C in honey of Melaleuca flower were investigated for different heating temperature from 45 to 60oC and different heating time from 0 to 35 minutes. The results indicated that HMF and vitamin C content in honey changed significantly with heating temperature and time. HMF content was increased from 13.20 to 13.67 mg HMF/kg honey and vitamin C content was decreased from 5.041 to 2.718 mg vitamin C/100g honey at 45oC for 0 to 35 minutes, respectively. Heating temperature of 60oC from 0 to 35 minutes, the HMF content was increased from 14.90 to 15.75 mg HMF/kg honey and vitamin C content was decreased from 3.684 to 1.457 mg vitamin C/100g honey.
Tạp chí: The 3rd International conference on sustainable energy: "RISE towards a green future". Ho Chi Minh City University of Technology, Octorber 29-30,2013
Tạp chí: The 3rd International conference on sustainable energy: "RISE towards a green future". Ho Chi Minh City University of Technology, October 29-30,2013
Tạp chí: The 3rd International conference on sustainable energy: "RISE towards a green future". Ho Chi Minh City University of Technology, October 29-30,2013
Tạp chí: Hội thảo khoa học Ứng dụng công nghệ sáng tạo trong phát triển nông nghiệp Việt Nam tỉnh Kiên Giang lần thứ I năm 2013. Thời gian hội thảo 15-16/7/2013
Tạp chí: Hội thảo Quốc gia lần thứ XV "Một số vấn đề chọn lọc của Công nghệ thông tin và Truyền thông", tổ chức tại Hà Nội từ ngày 03 đến ngày đến ngày 04 tháng 12 năm 2012
Tạp chí khoa học Trường Đại học Cần Thơ
Lầu 4, Nhà Điều Hành, Khu II, đường 3/2, P. Xuân Khánh, Q. Ninh Kiều, TP. Cần Thơ
Điện thoại: (0292) 3 872 157; Email: tapchidhct@ctu.edu.vn
Chương trình chạy tốt nhất trên trình duyệt IE 9+ & FF 16+, độ phân giải màn hình 1024x768 trở lên