Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí trong nước 2024
Số tạp chí 303(2024) Trang: 28-31
Tạp chí: Journal of Animal Husbandry Sciences and Technics
Liên kết:

This study investigated changes in chemical composition of sorghum (Sorghum bicolor) grains during 7 h anaerobic fermentation with baker’s yeast Saccharomyces cerevisiae. The ground substrate was mixed with distilled water to make different levels of moisture content (50% and 70%). The
fermentation was conducted by adding 2% of S. cerevisiae. Samples before and after fermentation were analyzed for proximate composition, including dry matter (DM), ash, crude protein (CP), ether extract (EE), and crude fiber (CF). The results showed that sorghum fermentation was most effective after 72h. Comparing the values of raw sorghum substrate, there was significant decreases (PEE, and CF contents. A significant  improvement was also observed in the protein content (P>0.05). In overall, the chemical composition of the fermented sorghum from treatments with either 50 or 70% moisture contents did not show a clear difference, but the one with the lower moisture content should be considered to optimize the relative time and energy consumption for drying.

Các bài báo khác
Số tạp chí 484(2024) Trang:
Tạp chí: Tạp chí Nông nghiệp và Phát triển nông thôn
Số tạp chí 226(2024) Trang: 38-42
Tạp chí: Giáo dục và Xã hội
Số tạp chí Trong: Nguyễn Chí Ngôn và Nguyễn Thái Nghe(2024) Trang: 96-116
Tạp chí: Công nghệ Kỹ thuật và Công nghệ thông tin trong tiến trình công nghiệp hóa - Hiện đại hóa đồng bằng sông CỬu Long


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...