Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí trong nước 2024
Số tạp chí 301(2024) Trang: 30-34
Tạp chí: Journal of Animal Husbandry Sciences and Technics
Liên kết:

A study was conducted to investigate the effect of fermentation process on the quality changes of broken rice (BR) and rice bran (RB), the two important by-products of the rice industry. The substrates were anaerobically fermented for 72h by adding 2% of baker’s yeast Saccharomyces cerevisiae solution at two different moisture levels (50 and 70%) to make the four treatments: BR -50, BR-70, RB-50 and RB-70. Before and after fermentation, BR and RB were analyzed for proximate components, including dry matter (DM), ash, organic matter (OM), crude protein (CP), ether extract (EE) and crude fiber (CF). The results showed that yeast fermentation of BR and RB was most effective at 48h. It significantly increased the DM, OM and CP of the samples but decreased the ash, EE and CF contents (Pcompared to the value of initial subtrates. Furthermore, fermentation at 50% moisture level for 48h significantly increased (Pto reduce the fat content. In conclusion, fermentation at 50% moisture content for 48h significantly improved the chemical composition of either BR or RB.

Các bài báo khác
Số tạp chí 484(2024) Trang:
Tạp chí: Tạp chí Nông nghiệp và Phát triển nông thôn
Số tạp chí 226(2024) Trang: 38-42
Tạp chí: Giáo dục và Xã hội
Số tạp chí Trong: Nguyễn Chí Ngôn và Nguyễn Thái Nghe(2024) Trang: 96-116
Tạp chí: Công nghệ Kỹ thuật và Công nghệ thông tin trong tiến trình công nghiệp hóa - Hiện đại hóa đồng bằng sông CỬu Long


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...