Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2024
Số tạp chí 18(2024) Trang: 101464
Tạp chí: Journal of Agriculture and Food Research

This study aims to improve the quality of vermicelli products by replacing a portion of rice flour with orange-fleshed sweet potato powder at four ratios ranging from 10 % (F1) to 25 % (F4) (5 % interval), while the control sample used 100 % rice flour (F0). The products were analyzed for quality and sensory characteristics. The analysis of five vermicelli production formulas revealed that the product made from formula F3, which contains OFSP powder and rice flour at a ratio of 20:80 %, had a relatively high amount of β-carotene (9.29 μg/ g), a bright color (L* = 67.15, b* = 29.45), and a suitable hardness (46.79 g-force). The F3 sample had better cooking quality than the F0 sample, which was proved by the percentages of weight increase, volume increase, and dry matter loss of 59.88 %, 56.89 %, and 7.08 %, respectively. The estimated PRAL score of the product prepared from formula F3 was −1.45 (PRAL

Keywords: Vermicelli, orange-fleshed sweet potato, cooking quality, physical-chemical properties, sensory evaluation

Các bài báo khác
Số tạp chí 03 May(2024) Trang: 1-12
Tạp chí: Sustainable Development
Số tạp chí 94(2024) Trang: 103364
Tạp chí: International Review of Economics & Finance
Số tạp chí 36(2024) Trang: 5487–5499
Tạp chí: Chemistry of Materials


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...