Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2024
Số tạp chí 12(2024) Trang: 198-203
Tạp chí: Journal of Applied Biology & Biotechnology

Seasoning powder was commonly produced from meat or poultry. In this research, it was produced from foam mat– dried Artemia powder with the addition of various spices. Six mixing formulas were created with Artemia powder ratios ranging from 60% to 35% (from A1 to A6) along with other spice ingredients such as sugar, salt, pepper powder, shallots powder, and monosodium glutamate (MSG) and analyzed for quality and sensory characteristics. The results showed that the highest protein content was achieved in sample A1 (48.3%) and the lowest in sample A6 (28.2%). Sample A5 (ratio of Artemia powder/sugar/salt/pepper powder/onion powder/MSG is 40:26:24:2:3:5) achieved the highest sensory score, followed by sample A4 (ratio of Artemia powder/sugar/salt/pepper/onion powder/ MSG is 45:23:22:2:3:5). The remaining samples (A1, A2, A3, and A6) had lower sensory scores. Microstructural image analysis (from scanning electron microscope) of sample A5 showed good uniformity, high nutritional value, especially high protein content (about 3.06–3.48 times) compared to other existing seasoning powder products on the market, and very good water-binding capacity.

Key words: Seasoning, powder, quality, sensory, Artemia, biomass.

Các bài báo khác
Số tạp chí 12(2024) Trang: 77-80
Tạp chí: International Journal of Research in Engineering and Science
Số tạp chí 15(2024) Trang: 122-129
Tạp chí: International Journal of Environmental Science and Development
Số tạp chí 5(2024) Trang: 606
Tác giả: Đỗ Thanh Nghị
Tạp chí: SN Computer Science
Số tạp chí 23(2024) Trang: 139-150
Tác giả: Lý Nguyễn Bình
Tạp chí: Acta Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria
Số tạp chí 17(2024) Trang: 820-825
Tạp chí: Rasayan Journal of Chemistry
Số tạp chí 1(2024) Trang: 1-20
Tạp chí: Asia-Pacific Journal of Operational Research


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...