Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2023
Số tạp chí 12(2023) Trang: 3810
Tạp chí: Foods

The naturally occurring lactic acid bacteria can be isolated from various sources. Pickled Brassica juncea (L.) Czern. et Coss. was used to isolate lactic acid bacteria (LAB). This study was conducted to compare the probiotic properties of probiotics isolated from pickled Vietnamese cabbage with some commercial strains of probiotics available on the Vietnamese market. The results showed that two strains (Lactobacillus fermentum and Lactiplantibacillus plantarum) isolated from pickled Vietnamese cabbage and three commercial strains of probiotics (Bacillus subtilis, Bacillus clausii,
Lactobacillus acidophilus
) all showed probiotic properties. Probiotic properties were evaluated through the ability to survive in low pH, pepsin, pancreatin, and bile salt media, the hydrophobicity of the bacteria, the antibiotic resistance, and the resistance to pathogenic bacteria. The isolated strain Lactiplantibacillus plantarum had fewer probiotic properties than Bacillus subtilis but more than the two commercial strains Bacillus clausii and Lactobacillus acidophilus, and the isolated Lactobacillus fermentum showed the fewest probiotic properties of the five strains.

Keywords:

Brassica juncea (L.) Czern. et Coss.; isolation; lactic acid bacteria (LAB); probiotic activity

Các bài báo khác
Số tạp chí 13(2023) Trang: 295-301
Tạp chí: Online Journal of Animal and Feed Research
Số tạp chí 17(2023) Trang: 479-500
Tạp chí: International Journal of Management in Education
Số tạp chí 10(2023) Trang: 769-779
Tạp chí: International Journal of Membrane Science and Technology
Số tạp chí 12(2023) Trang:
Tạp chí: International Journal of Veterinary Science


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...