Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Tạp chí quốc tế 2023
Số tạp chí 43(2023) Trang:
Tạp chí: Food Science and technology

In this study, the lipid properties of tra catfish flesh meat (Pangasianodon hypophthalmus) during refrigerator storage as well as the properties of oil extracted from tra catfish flesh meat were investigated. The quality of the samples was maintained, with lipid content and peroxide value falling within the acceptable range after 15 days of storage. The yield of oil extracted using isopropanol:hexane at a ratio of 2:3 was higher (56.2%) than that extracted using ethanol:hexane at a different ratio. Isopropanol:hexane (2:3) also showed the highest L* (lightness/brightness) value (33.35) and the lowest b* (yellowness/ blueness) value (7.35). The polyunsaturated fatty acid levels as well as the omega 3 and 6 fatty acid levels of oil were highest in this solvent at a ratio of 2:3. Thus, tra catfish flesh meat could be used as a material for lipid extraction

Các bài báo khác
Số tạp chí 13(2023) Trang: 295-301
Tạp chí: Online Journal of Animal and Feed Research
Số tạp chí 17(2023) Trang: 479-500
Tạp chí: International Journal of Management in Education
Số tạp chí 10(2023) Trang: 769-779
Tạp chí: International Journal of Membrane Science and Technology
Số tạp chí 12(2023) Trang:
Tạp chí: International Journal of Veterinary Science


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...