Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Số tạp chí Volume 77, Part 3, November 2015,(2015) Trang: Pages 657–669
Tạp chí: Food Research International
In this study the quality of 26 fermented cocoa beans from 4 different countries (Vietnam, Indonesia, Peru and Ghana) is assessed by means of both a compositional analysis (amino acids, reducing sugars, polyphenols and lactic acid) and profiling of their volatile aroma composition (Mass Spectrometry (MS)-fingerprinting and Headspace-solid Phase Micro-extraction-Gas Chromatography–Mass Spectrometry (HS-SPME-GC–MS)) following high roasting processing (30 min at 150 °C). Compared with the labour-intensive measurement of cocoa precursors,MS-fingerprinting on the cocoa headspaces appeared to be a very powerful and fast classification technique. Different cocoa groupswere researched having unique organoleptic characteristicswhichwere affected by fermentation, roasting conditions and geographical origin. A clear separation of fine flavour cocoa (Criollo variety), well fermented/roasted cocoa and lowquality cocoa could bemade. Additionally, the clusteringwas confirmed by more conventional HS-SPME-GC–MS aroma analyses on the cocoa samples. Several markers for the bean origin/ quality were identified. Roasting degrees were also calculated based on typical pyrazine ratios. © 2015 Elsevier Ltd. All rights reserved.
Các bài báo khác
Số tạp chí 13(2015) Trang: 2206–2215
Tạp chí: European Journal of Inorganic Chemistry
Số tạp chí 54(2015) Trang: 7391-7394
Tạp chí: Angewandte Chemie - International Edition
Số tạp chí 54(2015) Trang: 11477-11492
Tạp chí: Inorganic Chemistry
Số tạp chí 28(2015) Trang: 165-173
Tạp chí: Asian Fisheries Science
Số tạp chí 279(2015) Trang: 799-808
Tạp chí: Chemical Engineering Journal
Số tạp chí 50(2015) Trang: 1945-1952
Tạp chí: International Journal of Food Science and Technology
Số tạp chí 79(2015) Trang: 74-81
Tạp chí: Composites Part A: Applied Science and Manufacturing
Số tạp chí 126(2015) Trang: 5412-5419
Tạp chí: Optik - International Jounal for Light and Electron Optics
Số tạp chí 10(1)(2015) Trang: 47-55
Tạp chí: Journal of Electrical Engineering & Technology
Số tạp chí 8(2015) Trang: 1-10
Tạp chí: Asian Journal of Agricultural Extension, Economics & Sociology
Số tạp chí 0(2015) Trang: 1-16
Tạp chí: Environment, Development and Sustainability
Số tạp chí 15(2015) Trang:
Tạp chí: Global Journal of Science Frontier Research: D Agriculture and Veterinary
Số tạp chí 142(2015) Trang: 124307-1 - 124307-7
Tạp chí: THE JOURNAL OF CHEMICAL PHYSICS
Số tạp chí 142(2015) Trang: 124306-1 - 124306-7
Tạp chí: THE JOURNAL OF CHEMICAL PHYSICS ,
Số tạp chí First Online: 28 December 2015(2015) Trang: 1-15
Tạp chí: Cultural Studies of Science Education
Số tạp chí 44(2015) Trang: 15690-15696
Tạp chí: Dalton Trans
Số tạp chí 21(2015) Trang: 4428-4439
Tạp chí: Chemistry - A European Journal
Số tạp chí Vol. 4, No. 09, December(2015) Trang: 156-163
Tạp chí: European Journal of Business and Social Sciences
Số tạp chí 67(2015) Trang: 1 –10
Tạp chí: Starch/Stärke
Số tạp chí 31(2)(2015) Trang: 313-320
Tạp chí: Soil Use and Management
Số tạp chí 154(2015) Trang: 44-52
Tạp chí: Soil & Tillage Research
Số tạp chí Volume 117, Issue 11, , November 2015(2015) Trang: pages 1700–1713
Tạp chí: European Journal of Lipid Science and Technology
Số tạp chí 10.1021/acs.jnatprod.5b00634(2015) Trang:
Tạp chí: Journal of Natural Product
Số tạp chí 137 (49)(2015) Trang: 15394-15397
Tạp chí: Journal of the american chemical society
Số tạp chí 10.1371/journal.pone.0119749(2015) Trang:
Tạp chí: Plos One
Số tạp chí September 2015, Volume 99, Number 9(2015) Trang:
Tạp chí: Plant disease
Số tạp chí 62(2015) Trang:
Tạp chí: Ichthyological Research
Số tạp chí DOI: 10.1080/00397911.2015.1112918(2015) Trang:
Tạp chí: Synthetic Communications
Số tạp chí 14(2015) Trang: 67-75
Tạp chí: Ecosystem Services
Vietnamese | English
Tạp chí khoa học Trường Đại học Cần Thơ
Lầu 4, Nhà Điều Hành, Khu II, đường 3/2, P. Xuân Khánh, Q. Ninh Kiều, TP. Cần Thơ
Điện thoại: (0292) 3 872 157; Email: tapchidhct@ctu.edu.vn
Chương trình chạy tốt nhất trên trình duyệt IE 9+ & FF 16+, độ phân giải màn hình 1024x768 trở lên