Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
13 (2023) Trang: 1-11
Tạp chí: International Journal of Recycling of Organic Waste in Agriculture (IJROWA)

Purpose: Co-composting of mango by-products and biogas solid residue eliminates some shortcomings of composting
these wastes separately. Specifically, co-composing solves the problem of the low pH values in mango by-products while enhances biodegradable organic matter of biogas solid residues. However, no research report is available on co-composting of mango by-products (MB) and biogas solid residue (BR).

Method: This study established three in-vessel lab-scale composting bins with 3 different C/N ratios, including Bin 1:
27.4/1 (156 kg MB + 144 kg BR); Bin 2: 30.23/1 (193 kg MB + 107 kg BR); and Bin 3: 37.7/1 (224 kg MB + 76 kg
BR). The raw compost materials underwent 57 days of incubation, including 36 days of raw incubation and 21 days of
mineralization. 

Results: Bin 3 containing larger amounts of mango by-products and less amounts of biogas residue showed a higher percentage of remaining carbon in the final products (17.97%), lower nitrogen loss (17%), and showed 0.5% increase in available P2O5 content, compared to the other bins. From 300 kg of initial raw material, the final compost mass in Bin 1, Bin 2, and Bin 3 were 26.2 kg, 32.7 kg, and 88.1 kg, respectively.

Conclusion: Resultantly, an initial C/N ratio of 37.7/1 could be suggested in the aerobic co-composting of biogas residue with mango by-products.

Các bài báo khác
19 (2022) Trang: 106-112
Tạp chí: Tạp chí Nông nghiệp và Phát triển Nông thôn
1 (2022) Trang: 421 - 428
Tạp chí: Hội nghị khoa học toàn quốc Địa chất công trình - Địa kỹ thuật và Xây dựng phục vụ phát triển bền vững khu vực Miền Trung và Tây Nguyên (ACEA-VIETGEO 2021)
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...