Đăng nhập
 
Tìm kiếm nâng cao
 
Tên bài báo
Tác giả
Năm xuất bản
Tóm tắt
Lĩnh vực
Phân loại
Số tạp chí
 

Bản tin định kỳ
Báo cáo thường niên
Tạp chí khoa học ĐHCT
Tạp chí tiếng anh ĐHCT
Tạp chí trong nước
Tạp chí quốc tế
Kỷ yếu HN trong nước
Kỷ yếu HN quốc tế
Book chapter
Bài báo - Tạp chí
(2014) Trang: 111
Tạp chí: 2014 Machining, Materials and Mechanical Technologies (IC3MT), NTUH International Convention Center, Taipei, Taiwan. 31 August to 5 September, 2014
Liên kết:

Microwave vacuum drying is one of innovative drying techniques that is today used in drying of foods, medical products and other high quality products. In this drying technology, heat is generated by directly transforming the electromagnetic energy into kinetic molecular energy of water, thus the heat is produced deep within the material to be dried under vacuum environment. This paper presents the results of research on microwave vacuum drying of ?Cat Chu? mango in Mekong Delta ? Vietnam. ?Cat Chu? mango, with moisture content of (80 ± 1) % (wet basis - wb), was sliced into 5 cm thickness, and was dried in mWaveVac0150-lc dryer (Pỹschner - Germany). The drying vacuum was from 60 to 120 mbar. Three levels of microwave power were established: the first phase from 600  to 800 W, the second phase from 300 to 500 W, the last one from 150 to 250 W. The control sample was dried by convective drying method at 60 °C; and vacuum drying at 70 mbar, 60 °C. The results of this research showed that high quality product in terms of color, surface shrinkage and structure was obtained by microwave vacuum drying. The drying time was about 45 min, 450 min and 870 min with microwave vacuum drying, vacuum drying and convective hot-air drying, respectively. In addition, Fick?s equation and Crank?s solution were applied to analyze and calculate the accessibility and diffusion coefficient of microwave vacuum drying process. Starting accessibility of process was significantly increased; the diffusivity obtained was within a range from 6.44*10-10 m2/s to 16.16*10-10 m2/s. The results also indicated that there was a higher exchange in surface and a greater internal diffusion of experimental microwave vacuum drying samples compared to the control vacuum and hot-air drying samples.

Các bài báo khác
Số 30 (2014) Trang: 30-38
Tải về
Số 21a (2012) Trang: 45-51
Tải về
(2015) Trang: 243-251
Tạp chí: Hội nghị Khoa học và Công nghệ toàn quốc về Cơ khí lần thứ IV, TP. Hồ Chí Minh ngày 6/11/2015
(2015) Trang: 677-685
Tạp chí: Hội nghị Khoa học và Công nghệ toàn quốc về Cơ khí lần thứ IV, TP. Hồ Chí Minh ngày 6/11/2015
(2015) Trang: 686-692
Tạp chí: Hội nghị Khoa học và Công nghệ toàn quốc về Cơ khí lần thứ IV, TP. Hồ Chí Minh ngày 6/11/2015
(2015) Trang: 519-524
Tạp chí: Hội nghị Khoa học và Công nghệ toàn quốc về Cơ khí lần thứ IV, TP. Hồ Chí Minh ngày 6/11/2015
(2015) Trang: 525-529
Tạp chí: Hội nghị Khoa học và Công nghệ toàn quốc về Cơ khí lần thứ IV, TP. Hồ Chí Minh ngày 6/11/2015
(2015) Trang: 759-763
Tạp chí: Hội nghị Khoa học và Công nghệ toàn quốc về Cơ khí lần thứ IV
1 (2013) Trang: 907
Tạp chí: Hội nghị khoa học và công nghệ toàn quốc về cơ khí lần III
1 (2013) Trang: 1096
Tạp chí: Hội nghị khoa học và công nghệ toàn quốc về cơ khí lần III
1 (2013) Trang: 10
Tạp chí: The International Joint Symposium between CTU and NTUST
1 (2012) Trang: 59
Tạp chí: Argicultural and Bio-systems engineering …
 


Vietnamese | English






 
 
Vui lòng chờ...